8°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 10°C

23.03.2024 / 11:41 Svijet - Rusija

Broj žrtava masakra u Moskvi povećan na 115

Broj žrtava masakra u Moskvi povećan na 115
Foto: Agencije
Ruski istražni odbor saopćio je danas da je najmanje 115 osoba ubijeno u napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Broj žrtava mogao bi biti i veći, saopštio je Istražni komitet Rusije. Ranjenih je više od 127 ljudi, od kojih je 107 hospitalizovano.

Privedeno je 11 osoba, među kojima i četvorica terorista koji su direktno učestvovali u terorističkom činu. Uhapšeni su u blizini granice s Ukrajinom.

Ruska federalna služba sigurnosti (FSB) tvrdi da su teroristi koji su učestvovali u napadu na moskovski Crocus City planirali preći granicu s Ukrajinom te da su imali "kontakte" na ukrajinskoj strani. Ukrajina je optužbe nazvala "apsurdnim".

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne uprave Andriy Yusov rekao je za BBC da je granično područje s Ukrajinom puno specijalnih službi i vojske.

"Sugestije da su osumnjičenici išli u Ukrajinu bi značile da su bili glupi ili suicidalni", rekao je.

Sinoć je ukrajinska vojna obavještajna služba tvrdila da je cijeli napad planirana operacija Moskve, kako bi se okrivila Ukrajina - eskalirao rat - i dobila potpora za mobilizaciju (nesklonog) stanovništva za borbu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo