10.01.2024 / 09:32 BiH - Reakcije

SDA: Bizarna logika Zovko - ako vam nismo uništili Most, onda ćemo ga prisvojiti

SDA: Bizarna logika Zovko - ako vam nismo uništili Most, onda ćemo ga prisvojiti
Foto: Vijesti.ba

Stari most u Mostaru nije „hrvatsko kulturno naslijeđe“, drska uvreda EU parlamentarke iz Hrvatske ...

Skandalozna najava europarlamentarke iz Hrvatske Željane Zovko koja 10. januara u Evropskom parlamentu mostarski Stari most planira promovirati kao „hrvatsko kulturno naslijeđe“, nevjerovatna je drskost i uvreda razuma svakog normalnog čovjeka.     

Saopćeno je ovo danas iz SDA.

- Bizarna logika Željane Zovko je očigledno: ako vam nismo uništili most, onda ćemo ga prisvojiti! To što sljedbenica UZP-ovske politike odgovorne za rušenje Starog mosta u Mostaru danas isti taj obnovljeni most promovira kao „hrvatsko kulturno naslijeđe“, na jasan način potcrtava odnos dijela hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini, njenim vrijednostima i kulturno-historijskom naslijeđu, poručuju iz SDA.

Dodaju da Zovko nikakvim izložbama ne može oteti Stari most Mostarcima i Bosancima i Hercegovcima, niti može obmanuti stotine hiljada turista iz cijeloga svijeta koji se svakodnevno dive njegovoj ljepoti. 

- Neće Zovko briselskom izložbom promijeniti ni opće poznate historijske i sudski dokazane činjenice o rušiteljima Starog mosta, ali hoće sve bh. patriote još jednom podsjetiti da UZP-ovska politika koju ona zagovara nije odustala od svojih paternalističkih ciljeva, navode iz SDA.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo