6°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

26.12.2023 / 14:55 Promo - Da sve bude kao novo

TKK: Tehnički sprejevi koji podmazuju, čiste i štite

TKK: Tehnički sprejevi koji podmazuju, čiste i štite
Foto: TKK

Tehnički sprejevi postali su neophodano sredstvo zahtjevnih profesionalnih korisnika u radionicama i terenskim projektima od onih koji rade u građevini, preko instalatea do servisi ili logistike. 

Osim toga, neophodni su i u svakom domu ili garaži za redovno održavanje, efikasnost opreme i produženje vijeka trajanja opreme i uređaja.

Svi nabrojani teže da im “sve bude kao novo”, a TKK tehnički sprejevi nude rješanje i olakšavaju popravke.

Podijeljeni su u grupe koje podmazuju, čiste i štite…

SPREJ ZA PODMAZIVANJE

Materijali koji klize ili se koriste u mehaničkim sklopovima mogu se pregrijati, oštetiti ili zaglaviti. Redovna primjena sprejeva za podmazivanje ili maziva produžava vijek trajanja dijelova, smanjuje habanje i sprječava kvarove. Asortiman CLEAN PROTECT maziva nudi rješenja za širok spektar primjena.

- SPREJ ZA PODMAZIVANJE, ZAŠTITU, ČIŠĆENJE I NJEGU: TKK CLEAN PROTECT TK 40

Visokokvalitetni univerzalni sprej za podmazivanje šarki, kotača, ležajeva i drugih mehanizama. Za zaštitu metalnih površina od vlage i korozije, za čišćenje prljavštine i masnoće, za uklanjanje ostataka ljepila i čestica rđe, za otpuštanje zaglavljenih mehanizama. Efikasno štiti od rđe. Produžava radni vijek mehaničke opreme.

- MULTIFUNKCIONALNI VODOOTPORNI ZAŠTITNI SPREJ: TKK CLEAN PROTECT

Višenamjenski silikonski sprej Odlična zaštita od trenja, prljavštine i vlage. Silikonski sprej stvara vodootporni sloj i koristan je kao sredstvo za razdvajanje u obradi i preradi plastike, gume, metala... Koristi se u obradi mlaznica, gdje sprječava miješanje i stvaranje kore. Prskanje modela olakšava oblikovanje, posebno za proizvode velikih površina. Može se koristiti i sa gumenim brtvama i transportnim trakama.

- UNIVERZALNA BELA MAST ZA ZAŠTITU MEHANIČKIH DELOVA: TKK CLEAN PROTECT Univerzalna bela mast

Efikasno sprečava trenje između opterećenih delova mašine kao što su kuglični ležajevi, vratila, zupčanici, transportne trake, gumene zaptivke. Vodootporan je, štiti od rđe, ima visoku otpornost na atmosferske utjecaje i ima svojstvo dugotrajnog podmazivanja.

SPREJEVI ZA ČIŠĆENJE

Uklanjanje prljavštine CLEAN PROTECT sprejevima je jednostavno i efikasno. Njima ćete ukloniti iskorištena maziva, ulja, prljavštinu koja nastaje tijekom rada, rada uređaja i atmosferskih utjecaja. Oprema i radno okruženje će biti očišćeni i spremni za dalju upotrebu uz pravilan odabir sprejeva.

- UNIVERZALNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE I ODMAŠĆIVANJE: TKK CLEAN PROTECT

Univerzalno sredstvo za čišćenje Sredstvo za čišćenje i odmašćivanje za svako domaćinstvo i opštu upotrebu. Čisti mrlje na tepisima, ulja, ostatke samoljepljivih traka i raznih ljepila, gornji dio šporeta, aspiratore, školjke, tuš kabine, nakit, a uklanja i stvrdnuti silikon. Pogodan je za čišćenje vertikalnih površina kao što su staklo, pločice, ogledala, laminat, PVC, kuhinje, enterijeri automobila, tekstil, tepisi, kancelarijska oprema itd.

- SPREJ ZA BUŠENJE I UKLANJANJE RĐE: TKK CLEAN PROTECT Degrip sprej

Efikasno sredstvo za uklanjanje rđe sa velikom snagom rastvaranja ubrzava proces otpuštanja šrafova, navoja, spojeva i svih mehaničkih delova zahvaćenih hrđom. Pogodan je za uklanjanje i oslobađanje hrđe na zarđalim i oksidiranim vijčanim spojevima, spojevima, šarkama, mehaničkim komponentama. Odlična formula omogućava tečnostima da prodru čak iu najmanje prostore.

- SPREJ ZA SUVO I BESKONTAKTNO ČIŠĆENJE POVRŠINA: TKK CLEAN PROTECT

Sprej komprimovanog vazduha Pogodan je za upotrebu na površinama gde se prašina mora ukloniti bez fizičkog kontakta. Namenjen je za čišćenje nepristupačnih i osetljivih površina kao što su: elektronska oprema, optička oprema i sočiva, precizni satovi, medicinski uređaji, merni uređaji...

SPREJEVI ZA POVRŠINSKU ZAŠTITU

Atmosferski utjecaji i svakodnevna upotreba ili obrada oštećuju izložene dijelove. Površine se zaprljaju, metali oksidiraju, a vlaga uzrokuje električne kvarove. Sa sprejevima CLEAN PROTECT zaštitit ćete površine i vratiti im sjaj.

- DUGOTRAJNI MAT ZAŠTITNI PREMAZ OD RĐE: TKK CLEAN PROTECT Cink sprej

Zaštitni cink premaz za metal sa odličnim prianjanjem. Hemijski se stvrdne i formira dugotrajni metalni premaz koji štiti metalne površine od korozije i atmosferskih utjecaja poput vode i soli. Brzo štiti zavarene pocinčane dijelove i poboljšava izgled površina. Može se ostaviti kao završna metalna zaštita ili prefarbati drugom vrstom boje.

- SPREJ ZA ELEKTRIČNE KONTAKTE: TKK CLEAN PROTECT Sprej za čišćenje kontakata

Pogodan je za električne kontakte kao što su prekidači, releji, električne ploče, baterije, mjerni alati itd. Čisti i deoksidira površine i poboljšava prijenos struje na električnim kontaktima. Sprječava prodiranje vlage koja bi mogla uzrokovati smetnje u protoku električne energije. Pogodan je i za odvlaživanje alata za rad sa električnim uređajima.

- SPREJ ZA ZAVARIVANJE: TKK CLEAN PROTECT Sprej za zavarivanje

Štiti stolove za zavarivanje, alate za zavarivanje, zavarene površine i druge radne površine od prskanja kapljica tokom zavarivanja. Ne utiče na proces zavarivanja i farbanja, pocinčavanja ili hromiranja. Nije zapaljiv, ne izaziva koroziju i ne sadrži silikone.

Dodatne savjete i informacije o TKK proizvodima možete pronaći na ovom linku(https://www.tkk-group.com/ba)

(Vijesti.ba)

Izdvajamo