13.11.2023 / 20:00 BiH - Organizatori zadovoljni

Na bazaru za Palestinu u Tuzli prikupljeno više od 25.000 KM

Na bazaru za Palestinu u Tuzli prikupljeno više od 25.000 KM
Foto: Vijesti.ba

Na humanitarnom bazaru koji je organizovan jučer u Tuzli, a čija sredstva su donirana za narod Palestine sakupljeno je više od 25.000 maraka.

Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun organizacije Pomozi.ba, a koja će sredstva distribuirati za pomoć građanima Palestine.

Iz neformalne grupe građana iz Tuzle, koji su i organizatori bazara, zadovoljni su prikupljenom svotom novca.

„Prikupili smo ukupno 25.163.00 KM. Prezadovoljni smo ovom svotom. Ponosan sam na građane Tuzle koji su se odazvali na ovaj bazar i pružili podršku narodu Palestine. Narodu, čijem ugnjetavanju svjedočimo posljednjih više od mjesec dana“, kazao je Senad pirić, jedan od učesnika bazara.

Organizatori bazara ističu da je neophodno pomoći Palestini na sve moguće načine. Od apela da granatiranja i ubistva djece i civila prestanu, pa do finansijske pomoći.

„Mučilo nas je to što ne možemo učiniti ništa konkretno. Onda smo zaključili, okej, šta možemo uraditi? Možemo napraviti bazar i ta sredstva donirati direktno narodu Palestine“, rekla je Amra Avdić, jedna od organizatorica bazara za Palestinu u Tuzli.

Na bazaru iz Tuzle se neće stati, pa je tako naredni već planiran i biće organizovan u Živinicama u petak 17. novembra u 10:30 sati.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo