05.10.2024 / 12:28 BiH - Visoki predstavnik

Schmidt uoči izbora: Ne propustite priliku

Schmidt uoči izbora: Ne propustite priliku
Foto: FENA
Uoči lokalnih izbora u nedjelju, visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je poruku svim biračima u Bosni i Hercegovini:

“Sutra ne propustite priliku da se čuje i vaš glas tako što ćeteglasati za svoje lokalne predstavnike.

Lokalni izbori predstavljaju priliku da direktno utječete naodluke koje se tiču vašeg svakodnevnog života. Bilo da se radi o infrastrukturi ili politici zaštite okoliša, lokalnom planiranju iliposlovnim inicijativama, vaš glas može pomoći u oblikovanju budućnosti vaše zajednice. Vaše učešće doprinosi napretku, stabilnosti i boljem sutra. Vaš glas se računa i vaše mišljenje je bitno.

Izmjene Izbornog zakona o kojima se godinama raspravljalo u Bosni i Hercegovini i koje sam uveo u martu provode se kako bismo bolje zaštitili vaš glas. Sada je na Parlamentu da donesenova poboljšanja.

Uz podršku naših međunarodnih donatorskih partnera, Centralnaizborna komisija (CIK) provodi pilot projekat korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora. Ova inicijativa je važan korak u jačanju povjerenja javnosti u izborni proces. Ona osigurava transparentnost i pravičnost, ponovno potvrđujućiznačaj svakog glasačkog listića.

Poštovani građani BiH, imajte na umu da glasanje na izborimanije samo pravo – to je i odgovornost. Dajući svoj glas, vi pokazujete svoju posvećenost kreiranju bolje budućnosti vašelokalne zajednice. Svaki glas jača temelje demokratije ipostavlja kurs za napredak”.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo