07.11.2023 / 13:28 BiH - Sjajna akcija

Bh. influenseri skupili 41.000 KM u akciji za pacijente UKC-a Tuzla

Bh. influenseri skupili 41.000 KM u akciji za pacijente UKC-a Tuzla
Foto: Vijesti.ba

Onkološko i hematološko odjeljenje UKC Tuzla nema osnovne uslove za pacijente.

Stoga je influenser Mirza Mustafagić, uz pomoć brojnih bh. influensera i Fondacija tuzlanske zajednice pokrenuo akciju prikupljanja novca za potrebnu opremu onkološkim i hematološkim pacijentima, kako bi boravak za vrijeme kemoterapija bio što ugodniji.

Bilježe sjajan odziv, već je prikupljeno preko 41.000 KM.

Cilj kampanje je 70.000 KM za uređenje Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i obezbijeđeno udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja, poručuju organizatori akcije.

„Iako je tužno da moramo intervenisati na ovaj način, ipak ohrabruje činjenica da smo društvo u kojem solidarnost živi i pokreće zajednicu, posebno u situacijama u kojima sistem i država zakažu. Ovakve inicijative okupljaju veliku zajednicu dobrih ljudi, u zemlji i inostranstvu i vraćaju nadu da može doći bolje vrijeme za dostojanstveno življenje u našoj voljenoj domovini. Zahvalni smo Mirzi Mustafagiću na povjerenju i saradnji. Zahvalni smo cijeloj influenserskoj zajednici koju je pokrenuo, kao i građanima koji su tako brzo reagovali i donirali za rješavanje konkretnog problema u zajednici. Ovaj specifičan model udruživanja ljudi kroz građansku fondaciju, kakva je Fondacija tuzlanske zajednice, pokazuje da se efikasno mogu povezati potrebe i resursi u lokalnim zajednicama, ali samo kroz odgovoran i transparentan rad, koji građani prepoznaju i koji se treba očuvati i dalje jačati”, kaže Jasna Jašarević, direktorica Fondacije tuzlanske zajednice.

Donacije su moguće na stranici www.doniraj.ba, a i najmanja donacija je bitna.

Donirati se može iz cijelog svijeta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mirza Mustafagić (@mirzamustafagic)


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo