02.11.2023 / 23:31 Regija - Srbija

U Novom Pazaru hiljade građana šetalo u znak podrške palestinskom narodu

Više hiljada Novopazaraca odazvalo se šetnji podrške palestinskom narodu. Protestna šetnja počela je u 19 sati na centralnom trgu, na kojem su postavljene palestinske zastave i fotografije stradanja u Gazi, uz dijeljenje pamfleta koji pozivaju na bojkot izraelskih proizvoda.

Šetnju u Novom Pazaru pod sloganom „Za slobodu, za mir i za Palestinu“ organizovale su novopazarske humanitarne i nevladine organizacije, pozivajući građane putem društvenih mreža.

Jednim dahom, jednim srcem Novi Pazar uz Palestinu

Posted by Novi Pazar u vaktu i zemanu on Thursday, November 2, 2023

Novopazarci su prošetali glavnim ulicama noseći transparente, palestinske i bošnjačke zastave, uz poruke da su svi na strani istine. Uputili su zahtjeve svijetu da se zaustavi stradanje stanovnika Gaze.

„Hrabrost je stati na stranu dobra, istine i pravde. Večeras stojimo jedni pored drugih. Možemo da kažemo da Novi Pazar ima hrabre, istinoljubive i saosećajne ljude. Tu smo da damo podršku Palestincima – muslimanima i hrišćanima, i da kažemo da nevinu decu Gaze i Palestine nikada nećemo zaboraviti. Osuđujemo bilo kakav teror nad nevinim civilima, ma ko oni bili“, istakao je jedan od organizatora šetnje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo