30.10.2023 / 12:58 Regija - Brojne polemike

Kolona sjećanja u Vukovaru: Na plakatu istaknuto veliko slovo U

Kolona sjećanja u Vukovaru: Na plakatu istaknuto veliko slovo U
Foto: Vijesti.ba

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pozvao je u ponedjeljak gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu da „stane na loptu” kada je riječ o obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata poručivši da „stoji i i gleda” i da će donijeti odluku hoće li prisustvovati Koloni sjećanja u Vukovaru.

Ivan Penava je najavio da će ove godine Kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a i poručio "svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a" da ne trebaju dolaziti na obilježavanje stradanja Vukovara u Domovinskom ratu. Predstavio je i plakat na kojim je velikim slovom istaknuto slovo U, u rečenici 'Vukovar, moj izbor i U dobru i u zlu', a na plakatu je i slika hrvatskog branitelja Jeana Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca Domovinskog rata, ubijenog na Ovčari.

"Pozivam Penavu da malo stane na loptu i da ovo ne koristi za političke obračune”, kazao je Milanović na upit novinara hoće li ići u Vukovar nakon što je predstavljen službeni plakat s velikim slovom U i HOS nazivom.

Mislim da je previše vremena prošlo da se stalno vraćamo na to (ustaše), izjavio je  Milanović nakon promocije novih časnika Oružanih snaga RH.

"O tome sam rekao što sam imao reći, pokušavao sam na to ukazivati i kanalizirati dok je (Andrej) Plenković to relativizirao, rugao se i zloupotrebljavao, dodao je. „Cijelo vrijeme je radio da prevari i zamagli i sada neka se nosi s time, jer drugo ne zaslužuje”, poručio je Milanović hrvatskom premijeru.

Na ponovljeni upit hoće li biti ove godine u Koloni sjećanja poručio je: „Stojim i gledam, donijeti ću odluku”.

Napomenuo je da su mu se najavili neki gosti iz inozemstava koji bi rado išli u Vukovar, ali da će sada vidjeti, prenosi Hina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo