15.10.2023 / 18:45 BiH - Lijepa priča

Video: Na akciji darivanja kose prikupljeno 285 donacija

Video: Na akciji darivanja kose prikupljeno 285 donacija
Foto: FB

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 Veliku podršku ovom projektu pružaju dobrovoljni donatori kose koji dodatno ovaj projekat čine još humanijim i još većim, ali i oni donatori koji finansijski podržavaju i omogućavaju njegovo funkcionisanje.

Ambasadorica Udruženja Amra Džeko je svojim primjerom, odnosno donacijom kose, već dva puta, potakla mnoge ljude upravo na isti čin, te je u to ime u znak podrške bila prisutna na akciji šišanja i darivanja kose, koja se održala 15. oktobra u SCC-u.

Divnu Nejlu je ošišala Amra Silajdžić Džeko #mojakosatvojakosa #srcezadjecu

Posted by Srce za djecu oboljelu od raka on Sunday, October 15, 2023

“Svake godine sam sve sretnija i sretnija kada vidim da projekat Moja kosa tvoja kosa i dalje okuplja toliko dobrih i humanih ljudi. Drago mi je što podrška ljudi ne jenjava, te što vide njegovu vrijednost i svakog dana mu se pridružuju sa najboljom namjerom. Uvijek je veliko zadovoljstvo družiti se sa našim Bosancima i Hercegovcima i zajedno sa njima biti dio ovako lijepih priča”, rekla je Amra Džeko.

Svoju podršku projektu Moja kosa tvoja kosa pružili su Sarajevo City Center, Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo, koji su naši partneri na ovogodišnjoj akciji.

Kada pričamo o finansijskom aspektu projekta važno je spomenuti da za 2023. godinu projekat finansira Diplomatski zimski bazar i hvala od srca za odabir projekta Moja kosa tvoja kosa.

Na današnjoj akciji šišanja i darivanja kose prikupili smo 285 donacija kose, te stekli neraskidiva prijateljstva sa našim donatorima kose. Zahvaljujemo se svakoj ženi, djevojčici, muškarcu i dječaku što su danas došli, bili s nama te poklonili dio sebe za projekat Moja kosa tvoja kosa.

Do sada smo izradili 70 perika u našoj vlasuljarskoj radionici, izvršili reparaciju 11 perika, iza nas je svakog mjeseca 240 sati rada na perikama. Ono što nas posebno raduje je činjenica da 80% donatora čine djeca starosti do 18 godina, a projekat je podržalo oko 15 000 donatora kose. Posebno nas raduje činjenica da u našoj vlasuljarskoj radionici rade mladi koji su preživjeli rak, saopćili su organizatori.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo