04.10.2024 / 20:39 BiH - "Stojimo uz svoje prijatelje"

Novi Pazar šalje 20.000 eura pomoći poplavljenim općinama u BiH

Novi Pazar šalje 20.000 eura pomoći poplavljenim općinama u BiH
Foto: Denis Kapetanovic / PIXSELL
Gradsko vijeće Grada Novog Pazara na današnjoj vanrednoj sjednici donijelo je odluku o upućivanju pomoći opštinama Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su sinoć pretrpjele ogromnu štetu uslijed razarajućih poplava.

U znak solidarnosti i podrške stanovništvu pogođenom ovom prirodnom katastrofom, Novi Pazar će donirati 20.000 eura za hitnu pomoć i sanaciju štete.

Osim finansijske pomoći, Novi Pazar je najavio da će poslati volontere kako bi pomogli u otklanjanju posljedica poplava. Volonteri će pružiti ruke pomoći za obnovu domova i infrastrukture, kao i u procesu čišćenja i uklanjanja nanosa.

Poplave koje su zahvatile Hercegovačko-neretvanski kanton izazvale su ogromne štete, potapajući domove i infrastrukturu, i ostavljajući mnoge bez krova nad glavom. Situacija u pogođenim opštinama je alarmantna, a hitna pomoć i podrška ključne su za brži oporavak lokalnog stanovništva.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je izjavio:

"U ovim trenucima solidarnost i pomoć su od presudnog značaja. Grad Novi Pazar stoji uz svoje prijatelje iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, i učinićemo sve što je u našoj moći da im pomognemo da se što prije oporave".

Pored finansijske podrške i volonterske pomoći, Grad Novi Pazar dodatno je saopštio da će od ponedjeljka otvoriti poseban žiro račun namijenjen za uplate pomoći stanovnicima pogođenim poplavama u Bosni i Hercegovini, tačnije u opštinama Hercegovačko-neretvanskog kantona. Svi građani, privrednici i organizacije koji žele da doprinesu pomoći ugroženima moći će svoje donacije uplatiti na ovaj račun.

Ovo je prilika da svi zajedno pokažemo solidarnost i podržimo naše prijatelje u Bosni i Hercegovini koji prolaze kroz teške trenutke.

Grad Novi Pazar apeluje na sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinesu ovoj humanitarnoj akciji, čime će pomoći u bržem oporavku pogođenih opština i njihovih stanovnika.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo