12.10.2023 / 14:15 Fudbal - Mlada bh. reprezentacija

Zmajići optimistični uoči meča s Francuskom: 'Raduje nas forma igrača'

Zmajići optimistični uoči meča s Francuskom: 'Raduje nas forma igrača'
Foto: FS BiH

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petak na Grbavici protiv Francuske igrati meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

 

U prva dva kola „zmajići“ su poraženi od Slovenije 1:2, te u gostima od Austrije s 0:2. Na drugoj strani Francuzi jedini meč u ovom ciklusu do sada odigrali su u gostima protiv Slovenije te slavili s visokih 4:0.

„Činjenica je da igramo protiv jedne izuzetno jake reprezentacije, ali ono što nas raduje u posljednje vrijeme je forma naših igrača.

Počeli su malo više igrati u svojim klubovima, tako da je to sigurno jedan plus“, kazao je selektor bh. tima Igor Janković.

On je napomenuo da je već, kada su u žrijebu za ove kvalifikacije dobili reprezentaciju Francuske, rekao da je “riječ o reprezentaciji koja je glavni favorit za osvajanje EP-a, a kamoli grupe”.

„Ono što je pokazuju brojke i njihova trenutna tržišna vrijednost, što se tiče njihovih igrača, ja mislim da su čak tri puta skuplji od naše A reprezentacije. Tako da to sve dovoljno govori, ali isto tako fudbalu i jeste zanimljiv sport zato što ne mora značiti da kvalitetnija ekipa “na papiru” uvijek i pobijedi. Treba nam biti zvijezda vodilja i ove utakmice Zrinjskog, koji su u proteklih mjesec dana stvarno ispisali jednu istoriju nogometa BiH i prezentovali našu zemlju na najbolji mogući način“, podvukao je Janković.

Dodaje kako je na njima da se kvalitetno spreme, kako taktički tako i psihički, te da pruže što jači otpor favoriziranom protivniku, prenose Nezavisne novine.

„Isto tako, ne izlazimo s “bijelom zastavicom”. Mislim da uz jedan kvalitetan pristup na terenu, uz ozbiljnost, možemo im napraviti dosta problema i da izvučemo pozitivan rezultat“, napominje Janković.

Utakmica BiH – Francuska počinje u 18 sati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo