8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C

03.10.2023 / 09:04 Košarka - Bh. košarkaš

Nurkić progovorio o ključnom problemu SAD-a i stekao veliko poštovanje navijača

Nurkić progovorio o ključnom problemu SAD-a i stekao veliko poštovanje navijača

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić postao je novi član Phoenix Sunsa, u koji je stigao iz Portlanda.

Kao novi igrač u ekipi, Nurkić je jučer učestvovao u druženju sa medijima gdje je govorio o mnogim temama. Kao i uvijek, Nurkić je otvoreno iskazao svoje stavove o raznim stvarima koje nemaju dodirnih tačaka sa košarkom, između ostalog i o problemu široke rasprostranjenosti oružja u SAD-u.

Riječ je o jednom od najvećih problema s kojim se suočavaju Sjedinjene Američke Države, a Nurkić je priznao da ni sam ne zna zbog čega ljudi toliko vole oružje.


"Još uvijek ne znam zašto svi imaju toliko oružja. Do današnjeg dana to ne mogu razumjeti, smatram da bi djeca trebala biti sigurnija u našim školama. Čak i ako vidite lažno oružje, šta god da se pojavi na društvenim mrežama i da ih djeca imaju u školama, mislim da je to jako loša stvar. Ponekad ne možete kontrolisati određene stvari sa svim platformama društvenih medija koje imamo", rekao je Nurkić i dodao:

"Bolji svijet definitivno će biti onaj bez oružja jer svi ovi ratovi širom svijeta nisu dobri ni za koga, posebno za ljude koji prolaze kroz to i gube živote bez razloga. Rat ne donosi ništa, samo tugu i slomljena srca".

Jusuf Nurkić je u NBA ligi od 2014. godine, a prije Phoenixa i Portlanda nastupao je za Denver.

U novom timu, Nurkić je izabrao dres sa brojem 20.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo