23.09.2023 / 11:42 BiH - Skenderija

Otvoren Sarajevski festival za djecu, očekuje se 40 hiljada posjetilaca

U dvorani "Mirza Delibašić - Skenderija" svečano je otvoren drugi Sarajevski festival za djecu.

Ova manifestacija će tokom vikenda biti mjesto sreće, zabave i dječje radosti u kojoj će uživati cijela porodica, a na festivalu će se predstaviti više od 100 domaćih i stranih kompanija iz različitih oblasti proizvodnje i distribucije proizvoda za najmlađe i njihove porodice.

Veselo je danas na Sarajevskom festivalu za djecu

 

Posted by Vijesti.ba on Subota, 23. septembar 2023.

“Želim da vam poželim dobrodošlicu. Vlada Kantona Sarajeva radi na jačanju porodice, mnoštvo sadržaja smo pripremili za naše mališane. Sarajevu je nedostajalo ovakvih festivala i meni kao odnedavno ostvarenom ocu ovo mnogo znači i tek sada to vidim. Hvala organizatoru što je prepoznao tu potrebu i nadam se da ovo ubuduće neće trajati samo dva dana, već mnogo duže. Očekujemo 40-ak hiljada posjetilaca u ova dva dana i siguran sam da će imati lijepe uspomene”, rekao je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Veliki broj kvalitetnih izlagača iz različitih oblasti proizvodnje i prodaje dječije opreme, hrane za djecu i majke, igračaka, pelena, dječije kozmetike, odjeće, zatim škole jezika, škole mentalne aritmetike, škole programiranja upotpunit će sajamsku ponudu ove manifestacije. Svi posjetioci će prilikom kupovine proizvoda moći ostvariti posebne popuste.

Roditelji i svi koji odvoje vrijeme za porodičnu posjetu Sarajevskom festivalu za djecu, uživat će u bogatom i zanimljivom izlagačkom programu, ali i festivalskom dijelu programa, za čiju organizaciju će se potruditi mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova, te osnovnih škola. Biće to mjesto edukacije, zabave, plesa i iskrene emocije.

Kao društveno odgovoran projekat, Festival za djecu će na najbolji način obilježiti „Dječiju nedjelju“, i dati podršku kreiranju programa namjenjenih za djecu i porodicu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo