14.09.2023 / 14:47 Regija - Jakov Milatović

Prokopavanje tunela do Višeg suda je udar na institucije sistema i pravosuđe Crne Gore

Prokopavanje tunela do Višeg suda je udar na institucije sistema i pravosuđe Crne Gore
Foto: Arhiv
Crnogorski predsjednik Jakov Milatović kazao je u četvrtak kako je prokopavanje tunela do Višeg suda u Podgorici udar na institucije sistema i pravosuđe Crne Gore te je pozvao mjerodavne na rasvjetljavanje ovog slučaja.

Crnogorska policija traga za šest osoba koje se sumnjiče za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici a u tom je gradu pronašla i kombi za koji se pretpostavlja da su ga koristili osumnjičenici.

„Očekujemo od svih nadležnih institucija da se odgovorno odnese i slučaj rasvijetle do kraja. Ja se nadam da ovo neće biti slučaj o kojem javnost neće u potpunosti saznati cijelu sliku”, kazao je Milatović.

Crnogorski premijer Dritan Abazović potvrdio je da je za kopanje tunela ispod Višeg suda osumnjičeno šest osoba, iz sigurnosnih službi se doznaje da nije riječ o građanima Crne Gore.

Tunel koji je prokopan iz jedne obližnje zgrade do depoa Suda prema pisanju podgoričkih medija, dugačak je 30, odnosno 40 metara.

"Nevjerojatno je da Viši sud nije mogao u arhiv postaviti kameru, to košta oko sto eura mislim, da ima video nadzor. Kako taj arhiv izgleda, to je za rubriku vjerovali ili ne. Isto tako izgleda i arhiv u Vrhovnom tužiteljstvu. To je veliki institucijski problem", kazao je Abazović za Radioteleviziju Crne Gore.

Na zgradi Višeg suda u Podgorici posljednjih mjeseci obavijaju se rekonstrukcijski radovi, a taj dio Podgorice je premrežen tunelima iz ranijeg razdoblja. U arhivu su se čuvali dokumenti iz istraga, materijali zaplijenjeni tijekom istraga, te značajna količina droge oduzete u policijskim akcijama.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo