14.09.2023 / 13:00 BiH - Foto

Nakon 17 godina 'pauk' ponovo diže auta u Tuzli: Kazne žestoke!

Nakon 17 godina 'pauk' ponovo diže auta u Tuzli: Kazne žestoke!
Foto: Vijesti.ba

Nepropisno parkirane automobile na području cijelog Tuzlanskog kantona počelo je uklanjati vozilo „pauk“. JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla nabavilo je novo vozilo, koje će djelovati po pozivu nadležnih.

Vozila koja budu nepropisno parkirana bit će odložena na lokaciji poduzeća “Saobraćaj i komunikacije” u naselju Kojšino. 

„Mi smo saglasnost dobili na području cijelog Tuzlanskog kantona. Građani nas mogu vidjeti u svim općinama, a po nalogu MUP-a ili nekih drugih institucija pooput Tužilaštva i Inspekcija. Automobili sa zalenih površina, požernih puteva, trotoara, parking mjesta za invalide i svih drugih mjesta gdje nije dozvoljeno parkiranje biće podignuta“ – kazao je Nedžad Malikić, direktor JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Grad Tuzla ovakvog vozila nema od 2006. godine. Novo vozilo koje „krstari“ ulicama Tuzlanskog kantona od prije dva dana koštalo je oko 240.000 KM.

„U pitanju je moderno vozilo, opremljeno sa najsavremenijom opremom i hidrauličnom dizalicom koja se može naći na tržištu. Ono što je važno da mi možemo podići svako vozilo. Napominjem, svaki izlazak na teren biće po nalogu MUP-a, Inspekcije ili Tužilaštva“ – kaže Malikić.

Kazne za vlasnike nepropisno parkiranih vozila koje ukloni pauk iznosit će 150 KM, a službenici Uprave policije MUP-a TK uručit će i prekršajni nalog u iznosu od 40 KM. 

Za izmještena vozila duže od 24 sata, plaćat će se i dodatna takozvana "ležarina", koja iznosi 10 KM po danu, a ukoliko se vlasnik vozila pojavi u trenutku kada se uz pomoć "pauka" vrši podizanje automobila bit će dužan platiti polovinu iznosa od 150 KM, odnosno 75 maraka.

M.V

(Vijesti.ba)

Izdvajamo