04.10.2024 / 15:04 BiH - Poplave u BiH

Caritas BiH: Poziv na solidarnost

Caritas BiH: Poziv na solidarnost
Foto: FENA

Teške poplave koje su proteklih dana pogodile Bosnu i Hercegovinu ostavile su za sobom razorene domove, uništenu infrastrukturu i zajednice koje se suočavaju s ogromnim gubicima. 

Poplavne vode i klizišta ugrozili su mnoge obitelji, ostavljajući ih bez krova nad glavom i osnovnih životnih sredstava. U ovim teškim trenucima, Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s nad/biskupijskim Caritasima iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke, pokreće hitan apel za pomoć kako bi se odgovorilo na krizu i ublažile posljedice ove prirodne katastrofe.

Caritas BiH se, kao i mnogo puta do sada, stavlja na raspolaganje svima kojima je pomoć potrebna.

Vođeni našom misijom i karitativnim principima, pozivamo sve žitelje, pravne subjekte, organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini i inozemstvu da pokažu solidarnost. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, može značiti spas za jednu obitelj i korak ka ponovnom uspostavljanju normalnog života, saopćeno je iz Caritasa BiH.

- Poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, posebno regije pogođene klizištima, stvorile su situaciju koja zahtijeva hitnu pomoć. Naša je dužnost i odgovornost djelovati odmah. Kao Caritas BiH, uz potporu naših partnera i uz pomoć velikodušnih darovatelja, želimo pružiti ruku potpore onima koji su izgubili gotovo sve - istaknuo je ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević.

Caritas BiH poziva sve koji su u mogućnosti pomoći da to učine na jedan od sljedećih načina:

Donacijom putem bankovnog računa:

Caritas Bosne i Hercegovine

UniCredit Bank d.d. Mostar

KM: Transakcijski račun: 338 320 22007 22429

Devizni račun: IBAN BA39 338 060 48937 86133

SWIFT CODE: UNCRBA 22

Napomena: "Za stradale od poplava u Bosni i Hercegovini!"

Pozivom na jedinstveni broj: Pozivom na jedinstveni broj triju bh. operatera 17764, donirate 2 KM i tako pružate izravnu potporu stradalima.

- Zajedno možemo pružiti nadu i sigurnost onima koji su pogođeni. Bosanskohercegovački čovjek je kroz povijest pokazao veliko srce i solidarnost, a sada je vrijeme da još jednom dokažemo kako zajedništvo i humanost mogu nadvladati svaku nedaću. Ne zaboravimo, pomoć koju danas pružimo može značiti svijetlu budućnost onima kojima je ona prijeko potrebna. Iskreno zahvaljujemo svim nesebičnim darovateljima na njihovom doprinosu i neka vas Božji blagoslov prati u svakom koraku - poručili su iz Caritasa BiH.

 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo