09.09.2023 / 15:12 Ostali sportovi - Uoči skokova

Kolone gledalaca slijevaju se oko Starog mosta

Hiljade gledalaca pristižu na plato ispod Starog mosta, kako bi pratili spektakularno finale takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 u Mostaru.

Atmosfera se u Mostaru zagrijava uoči takmičenja najboljih svjetskih skakača i skakačica. Posjetioci ispunjavaju prostor ispod i oko mosta, žureći da zauzmu što bolja mjesta sa kojih će pratiti skokove.

Program počinje u 14 sati, a prisutni će imati priliku da uživaju u nevjerovatnim skokovima od kojih zastaje dah, a koje će takmičari izvoditi s visine od 21 metra (žene) odnosno 27 metara (muškarci).

Veliki broj gledalaca je pristigao iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i van granica naše zemlje, kako bi uživali u gradu na Neretvi i sportskom spektaklu na prelijepom Starom mostu.

Ovo je osmo uzastopno gostovanje svjetske cliff diving elite u našoj zemlji, tako da je to postao skoro tradicionalan događaj, a Mostar stekao reputaciju „klasika“ prvenstva.

Koristi od ovakvih vrhunskih sportskih manifestacija su višestruke. Pored velikog broja gostiju, popunjenih smještajnih kapaciteta i više posla za ugostitelje i trgovce, ovakvi događaji značajno doprinose promociji domaćina kao turističke destinacije.

Vijesti, slike i snimke sa takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva redovno obilaze cijeli svijet i putem velikog broja medija dopiru do višemilionskog auditorija. Nije potrebno ni naglašavati koliko je to dobra reklama za Mostar, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Oni koji nisu u Mostaru pretposljednju stanicu prvenstva mogu pratiti u direktnom prenosu od 15:30 sati na Red Bull TV i Hayat TV, kao i na Facebook stranici te YouTube kanalu Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo