01.10.2024 / 12:14 Ostali sportovi - Ikona boksa

Legendarni Mike Tyson zatražio drastičnu promjenu pravila u boksu

Legendarni Mike Tyson zatražio drastičnu promjenu pravila u boksu
Foto: X
Polako nam se približava i taj dan, odnosno, dan u kojem će 58-godišnji Mike Tyson ući u ring protiv 30 godina mlađeg Jakea Paula i odraditi novi profesionalni meč.

Mnogima se ta ideja i dalje ne sviđa, no Mike ne namjerava odustati čak ni unatoč zdravstvenim problemima koji su ga spriječili da nastupi na originalan datum.

Kako se meč približava, izgleda da je i Mike sve više svjestan razlike u godinama i formi, tako da je nedavno zatražio izmjenu pravila. Umjesto tri, svaka runda trajat će dvije minute i meč je dogovoren na njih osam, a kada je Paul to čuo, nije mogao ne komentirati to i javno:

‘‘Zanimljivo je to, sada samo govorim činjenice. Konstantno mi govori ‘pazi u kakvoj si formi, pazi u kakvoj si formi‘, u redu, ali pazi i ti. Ovo može samo njemu biti prednost, također mislim da je pametno što to čini. Borim se po svim pravilima koja je on želio‘‘, započeo je Jake za Mail Sport, pa nastavio:

‘‘Želio je da ovo bude profesionalna borba, sada želi da bude osam rundi po dvije minute. Dajem mu se što želi. Idem na njegov teren, a i tamo ću ga prebiti. Moram samo biti budan i znati što trebam napraviti u svakoj situaciji.‘‘

S obzirom da je 30 godina razlike među njima, bilo bi čudno da Mike ne traži nekakve promjene u pravilima koje bi odgovarale njemu. Ima gotovo 60 godina i Paul je sigurno opasan za njega, a za otprilike mjesec i pol dana ćemo vidjeti kako će sve to završiti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo