05.09.2023 / 12:18 Regija - Beograd

Video: Haos u Skupštini Srbije, počela blokada opozicije

Opozicija je počela blokadu sjednice Skupštine Srbije. Poslanici opozicije su ustali su svojih mjesta, i uz zvižduke i vikanje počeli najavljenu blokadu.

Vladimir Orlić, predsjednik parlamenta, ponavlja da opozicija ne da penzionerima da dobiju povećanje penzija, ni majkama da dobiju novac za svoju djecu.

Poslanici desne opozicije drže plakate – Kosovo je Srbija, dok je proevropski dio zauzima prostor ispred govornice.

Takođe, opozicija drži plakate – Odgovornost Gašića; Odgovornost Vulina; Ispunite zahtjeve, Smjena REM-a, Stop rijalitiju, kao i – Smjena rukovodstva

Uprkos zvižducima poslanika opozicije, premijerka Ana Brnabić govori o prvoj tački dnevnog reda – rebalansu budžeta.

Dio opozicije uzvikuje: „Zabela, Zabela, napolje, napolje“.

Poslanici vladajuće SNS ponašaju se kao da se blokada ne događa.

Skupštinsko obezbjeđenje ispriječilo se između poslanika opozicije i štiti članove vlade i premijerku, prisutne na sjednici parlamenta.

Premijerka viče i poziva opozicju da bude glasnija, ali dodaje da će vlast biti jača i da će jače da se bori za bolju i uspješniju Srbiju.

Nakon što je premijerka završila svoje izlaganje, Orlić je rekao da je ovo bruka i sramota šta se dešava u Skupštini i da nikad to nije viđeno. On poimence proziva poslanike opozicije šta rade.

„Svi vi koji duvate u pištaljke i Srđan Milivojević su protiv toga da penzioneri dobiju povećanje penzije. Marinika Tepić udara u klupu. Lazoviću jer vam drago što nema povećanja penzija. Jel se tako ponaša narodni poslanik“, priča Orlić.

Poslanici DS i Zajedno ometaju samostalnog poslanika Jahju Fehratovića da govori, javlja Danas.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo