12°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 13°C

27.08.2023 / 12:52 BiH - Narodno veselje

Dodika na Kočićevom zboru dočekao Stanivuković

Dodika na Kočićevom zboru dočekao Stanivuković
Foto: Siniša Pašalić / Ringier
Danas je na Manjači Centralna manifestacija 58. Kočićevog zbora, a tradicionalno se u rodnom kraju Petra Kočića okupi veliki broj posjetilaca, ali i predstavnika javnog života RS.

Osoba koja privlači najveću pažnju posjetilaca godinama je predsjednik RS Milorad Dodik, koji je ove godine došao u društvu predsjednika Narodne skuština RS Nenada Stevandića i predsjednika GO SNSD-a Vlade Đajića.

Dodika je na ulazu u šator Gradske uprave srdačno dočekao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.



Okupljeni novinari su odmah iskoristili priliku da ga pitaju za opoziciju, na šta je Dodik odgovorio da oni danas nisu bitni:

"Pustite to. Nezadovoljni su, pa i ja bih bio nezadovoljan da sam u opoziciji. I ja bih galamio i lajao, kao što sam i lajao kad sam bio u opoziciji, da ne trunimo sa opozicijom na ovako važan dan", rekao je predsjednik RS.

"Danas se borimo za slobodu srpskog naroda kao što se i Petar Kočić borio u svoje vrijeme", rekao je Dodik.



- Čitav ovaj kraj već decenijama dolazi da obilježi Kočićevo ime, koje je bilo veliko. Narodni tribun, koji se borio za slobodu svog naroda, a nije razmišljao o svom statusu. Bio je i narodni poslanik i čovjek koji je obilježio epohu srpskog naroda za slobodu tada pod vlašću Austrugarske monarhije - naglasio je Dodik.

Dodik naglašava da čitati danas Kočića što je govorio o onom vremenu, imamo identičnu situaciju i danas.

- U ovom vremenu imamo stranog namjenika koji je Nijemac, pokušava da kao u Kočićevo vrijeme nameće svoju volju na štetu Srba, da nam oduzme imovinu i njihovu slobodu. Zato je važno da čitamo i danas Kočićeva djela i da se okupljamo oko njegove ostavštine. Drago mi je da vidim naše ljude ne samo iz Krajine, već iz Srbije, i svih ostalih regija - poručio je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo