19.08.2023 / 06:00 BiH - Sarajevo

Foto: Svečano otvorena dva sportska terena na Alipašinom Polju

Na radost mnogobrojnih stanovnika B faze Alipašinog Polja sinoć su svečano otvorena dva sportska terena sa umjetnom podlogom, uz prisustvo stanovnika ovog područja, predstavnika...

 ... Savjeta MZ Alipašino Polje B-1 i B-2, predstavnika sportskih klubova i sportista, vijećnika Općinskog vijeća, predstavnika OŠ „Fatima Gunić“ i drugih brojnih građana.

Tereni za nogomet sa umjetnom travom, i košarku sa gumenom podlogom, od večeras su i zvanično na raspolaganju djeci i omladini ovog dijela Novog Grada, ali i sportskim klubovima koji djeluju na području B faze Alipašinog Polja. Uz sportske terene ozvaničen je i završetak izgradnje novog parkinga sa oko 120 mjesta.

Prisutne je pozdravio i poželio im dobrodošlicu načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. Kazao je da nije organizirana svečanost prilikom završetka izgradnje novog parkinga, tako da će večerašnjim aktivnostima biti ozvaničen završetak izgradnje parkinga i sportskih terena.

Neka nova B faza…

Posted by Semir Efendić on Friday, August 18, 2023

“Mislim da nema dvije godine od kada smo imali veliki zbor građana u školi „Fatima Gunić“ kada smo otprilike dogovorili šta da uradimo da riješimo pitanje saobraćaja u mirovanju, izgradnjom novog parkinga koji omogućava da se krene sa zatvaranjem samog trga za saobraćaj motornih vozila. Osim toga, ovdje su se nalazili stari betonski tereni bez mobilijara koji nisu korišteni. Danas je to sasvim drugačije na ponos svih nas. Važno je da ovi lijepi tereni ostanu ovakvi, da se koriste na odgovoran način, da se. ne prave devastacije, ne baca smeće itd“, kazao je općinski načelnik Semir Efendić.

Dodao je da je za izgradnju dva sportska terena iz budžeta izdvojeno oko 360.000 KM, te da je aktivnosti oko izgradnje vodila Služba za investicije i komunalne poslove.

Prisutnima se u ime Savjeta MZ Alipašino Polje B-1 i B-2 obratio dr. Nedim Pervan, potpredsjednim Savjeta MZ Alipašino Polje B-1. „Vaše prisustvo večeras pokazuje značaj i važnost mjeseca augusta, ne samo za B fazu, nego i šire. Podsjećanja radi, moram reći da je za odbranu Bosne i Hercegovine od agresora, Alipašino dalo 229 najboljih kćeri i sinova. B faza je bila puna uplakanih roditelja koji, nažalost, nisu danas sa nama. Zato je od posebnog značaja da u mjesecu kada obilježavamo Dan sjećanja na šehide i poginule borce Alipašinog Polja, nakon dugog niza godina, u znak mladosti koja je svoje živote položila u temelje naše domovine, pokažemo da nisu zaboravljeni. Zahvaljujući Općini Novi Grad Sarajevo, Općinskom vijeću i načelniku Semiru Efendiću, dočekali smo da B fazu krase novi sportski tereni. B faza dobiva novi izgled i ugodniji ambijent za stanovnike i ne dozvolimo da padnu u zaborav oni koji su nam sve to omogućili“, poručio je Pervan, izrazivši očekivanja da će korisnici terena iste koristiti sa najvećom pažnjom, odgovornošću i ponosom, te da će sa ovih terena izrasti novi Alipašinski Džeko.

Na novoizgrađenim terenima, pod reflektorima odigrane su revijalne utakmice klubova SFK 2.000 pod vodstvom trenerice Samire Hurem, veterani Alipašinog Polja, pod vodstvom Sutka Pašukana i ekipa Sportski novinari, pod vodstvom Mirze Kolara. Na košarkaškom terenu odigrane su utakmice KK Realway Sarajevo, a progarm je upotpunjen nastupom novogradskih gimnastičarki Kluba Victorija, u pratnji trenerice Almedine Zajko.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo