14.05.2023 / 22:47 Regija - Srbija

Novi detalji tragedije u školi 'Vladislav Ribnikar': Na spisku bili i učenici s kojima se družio

Novi detalji tragedije u školi 'Vladislav Ribnikar': Na spisku bili i učenici s kojima se družio
Kosta K. (13), učenik koji je osumnjičen da je prošle sedmice ušao u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i očevim pištoljem ubio osam učenika i Dragana V., radnika obezbjeđenja, ...

... važio je za primjernog đaka koji je učestvovao na mnogim školskim takmičenjima. Na njegovom spisku smrti nalazila su se i imena učenika sa kojima je bio u dobrim odnosima, tvrdi roditelj učenika koji pohađa školu "Vladislav Ribnikar".

Kosta K. je prošle godine osvojio treće mjesto na takmičenju iz istorije. Kako su u danima nakon tragedije govorili roditelji djece koja pohađaju tu školu, Kosta je važio za dijete kome je i sama povrieđena profesorka bila naklonjenija.

„Da li zbog takmičenja ili zato što je voleo istoriju i sa razumevanjem je učio, upravo je profesorka njemu posvećivala pažnju u nekim stvarima više nego drugoj deci. Svi smo u šoku nakon činjenice da je nju želeo da ubije i da je prema njoj gajio neki bes“, kaže za Nova.rs jedan roditelj učenika iz Kostinog odeljenja.

Kosta K. je više puta učestvovao i na takmičenjima iz matematike i dobijao pohvale.

U danima nakon masakra koji je ovaj trinaestogodišnji dječak počinio, došli smo i do saznanja da su na njegovom spisku ljudi koje želi da ubije bili svi njegovi dobri drugovi, prenosi Nova.rs.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo