10.05.2023 / 07:50 Regija - Žestoke reakcije

Nezapamćen nonsens: Vučić pozvao na proteste protiv građana

Nezapamćen nonsens: Vučić pozvao na proteste protiv građana
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sinoć sve građane da 26. maja, dan, kako je rekao, uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji.

Vučić je u obraćanju objavljenom na portalu Novosti rekao da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. maja u popodnevnim satima.

Odgovor je to na proteste predvođene opozicijom "Srbija protiv nasilja", na kojima se okupilo prema svim procjenama 50.000 ljudi, a prema Vučičevim njih devet hiljada.

- Ovaj psihopata otvoreno ide na stvaranje potpunog haosa u rasturenoj Srbiji. Sve što se bude dešavalo od danas ide direktno na dušu njemu i njegovim gaulajterima na terenu. I dok se on ne uhapsi nema početka stvaranja Nove Srbije, napisao je Dragan Bursać.

- Nezapamćen nonsens. Vučić i sendvičari protiv ostatka naroda! Ne znam da je u bilo kojoj zemlji na svijetu vlast organizovala protest protiv građana, napisao je Bojan Andrejić.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocijenio je da je predsjednik Srbije pozivom na skup, pozvao „jednu grupu građana da se suprotstave drugoj grupi građana“.

„Predsjednik svih građana je pozvao jednu grupu građana da se okupe kako bi se suprotstavili drugoj grupi građana. Nijedan narod ovo ne zaslužuje“, napisao je Grbović na Twitteru.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je naveo da Vučić, najavom najvećeg protesta ikad u Beogradu, „poziva sve protivnike ovog mafijaškog režima na protest u petak 12. maja“. On je naveo da je „strah je paralisao režim“, te da, kako je napisao, „ovo (Srbija) od juče više nije njegova privatna država!“

(Vijesti.ba)

Izdvajamo