05.05.2023 / 13:54 Regija - Ministrica zdravlja

Grujičić: Djevojčica i dječak ranjeni u osnovnoj školi su kritično

Grujičić: Djevojčica i dječak ranjeni u osnovnoj školi su kritično
Foto: Agencije

Dva dječaka ranjena u napadu u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" iz Tiršove su puštena kući, a djevojčica je i dalje kritično. Dečko u Urgentnom i dalje je kritično, ima povredu kičmene moždine, rekla je ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić.

Ona je rekla da je dobra vijest što su dvojica dječaka puštena kući iz bolnice.

“Dva dječaka koja su liječena u Tiršovoj puštena su kući, devojčica je i dalje kritično. Djeca sa Kliničkog su dobro, sa nastavnicom su pušteni u manje intenzivnu njegu, biće ortopedski tretirani. Drugi dječak je kritično, ima oštećenje kičmene moždine i ne pokazuje znake pokretljivosti ruku i nogu”, rekla je ministarka.

Podsjetimo, K.K. (13) učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio je 3. maja osmoro đaka i radnika obezbeđenja. Povodom tragedije u školi na Vračaru, od danas je u Srbiji proglašena trodnevna žalost, a žalost je proglašena i u Bosni i Hercegovini.

Kako je K.K. planirao zločin: Zašto niko nije otkrio namjeru 13-godišnjaka?

Sinoć se, nažalost, dogodilo još jedno masovno ubistvo u Srbiji. Napadač U. B. je pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Usmrtio je osam osoba, a ranio 14. Napadač je uhapšen oko osam sati kod Kragujevca, u naselju Grošnica.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo