27.02.2023 / 22:34 Regija - Nastavljaju se pregovori

Kurti: Bio sam spreman potpisati, ali je druga strana odbila

Kurti: Bio sam spreman potpisati, ali je druga strana odbila
Foto: Twitter
"Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila", izjavio je kosovski premijer Aljbin Kurti po završetku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, uz posredovanje Evropske unije.

U obraćanju medijima poslije sastanka u Briselu, Kurti je kao gubitak ocijenio to što večeras nije potpisano ništa od onoga što je dogovoreno.

„Ovo je sporazum koji u potpunosti uspostavlja ravnopravnost strana, to je sporazum simetrije, dobrosusjedstva i saradnje u budućnosti, uvijek na demokratski i evropski način“, rekao je Kurti o prijedlogu EU, prenosi Koha.

„Nisam potpisao, jer druga strana nije bila voljna da potpiše. Izrazio sam spremnost i interesovanje da potpišem ovaj tekst. To ne bi bio prvi tekst koji su potpisali premijer Kosova i predsjednik Srbije“, ocijenio je Kurti.

„U Berlinu su četiri premijera država Zapadnog Balkana potpisala tri sporazuma. Mislim da je šteta da to danas nije potpisano i da smo se dogovorili. Sporazum je trebalo da bude potpisan, to nije uradila srbijanska strana, iako je pristala“, istakao je Kurti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo