11.02.2023 / 22:43 BiH - Mostar

SDP: Dok Kordić proziva antifašiste, batinaši siju strah ulicama

SDP: Dok Kordić proziva antifašiste, batinaši siju strah ulicama
Foto: Vijesti.ba
Nakon što je gradonačelnik Mostara Mario Kordić reagirao na današnje okupljanje antifašista u Mostaru, odgovor je stigao iz SDP-a.

- Dok Kordić proziva antifašiste, batinaši Rade Bošnjaka siju strah ulicama Mostara

Izjava Maria Kordića kojom je osuo paljbu po svima koji su danas na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru odali počast borcima za oslobađanje Mostara od Hitlerovih i Pavelićevih fašista je sasvim očekivana. Ako je neko u početku Kordićevog mandata gajio nadu da će isti iskoračiti iz šina politike HDZ-a, danas je svima jasno da ju je isti samo upakovao u ljepši celefon, navodi se.

- I dok Kordić u antifašistima vidi napad na „multikulturalnost i slobode“ Mostara, batinaši njegovog stranačkog kolege, bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja, Rade Bošnjaka premlaćuju naše sugrađane koji su se drznuli razotkriti višemilionski kriminal kadrova HDZ-a.

Budući da je Bošnjak u ratu obavljao dužnost načelnika Općinskog stožera HVO-a Mostar u periodu kada je ova vlast miniranjem Partizanskog-spomen groblja „promicala slobode“ ulicama Mostara izgledno je očekivati da mu Kordić za svoja remek dijela uruči povelju grada za promicanje multikulturalnosti i sloboda, dodaju iz SDP.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo