5°C
Mostar 12°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

29.12.2022 / 13:51 Regija - Subotica

Uhapšeno 109 migranata, među njima i pripadnici avganistanske vojske koji su na međunarodnoj potjernici

Uhapšeno 109 migranata, među njima i pripadnici avganistanske vojske koji su na međunarodnoj potjernici
Foto: Ilustracija
Uhapšeno je 109 migranata u Subotici, od kojih je 25 bezbjednosno interesantno, a dvije osobe potražuje svjetska policija.

Kako saznaje RTS, radi se o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu potjernicu za najteža krivična djela među kojima je i terorizam.

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla je 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbjedno interesantih lica, protiv kojih će biti preduzete mjere u skladu sa zakonom.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svjetske policije zbog više različitih krivičnih djela.

Kako RTS saznaje, jedan od njih je Abdul Basir Hašami.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.

Migranti, koji nisu bezbjednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju ilegalnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo