15°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 21°C
Bihać 14°C

25.12.2022 / 22:17 Regija - Milan Mojsilović

Drama na Kosovu: Vučić uputio generala u Rašku

Drama na Kosovu: Vučić uputio generala u Rašku
Foto: RTRS
Kako mediji prenose, predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, upravo je završio sastanak sa predsjednicom Vlade, Anom Brnabić i vojnim vrhom, a general Milan Mojsilović se hitno uputio u Rašku.

Radni sastanci i konsultacije biće nastavljeni sutra ujutru.

U okolini Zubinog Potoka večeras oko 19.45 časova čula se rafalna paljba, a kako javlja Kosovo online do pucnjave je došlo kada su specijalci kosovske policije pokušali da uklone barikade na alternativnom putu.

Snimak na kojem se čuje rafalna paljba pojavio se na društvenim mrežama. Objavljen je i na Instagram profilu zubinpotokinfo, uz propratni tekst da su rafalna pucnjava i najmanje jedna detonacija odjeknuli u širem području Zubinog Potoka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zubin Potok INFO (@zubinpotokinfo)




Kako prenose mediji, odmah nakon sastanka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, general Mojsilović se hitno uputio u Rašku.

Prethodno je Aljbin Kurti ranije zaprijetio da "barikade ne mogu neograničeno trajati", prenosi "b92".

Mojsilović je izjavio da je situacija na sjeveru KiM izuzetno složena i da zahtjeva prisustvo vojske duž administrativne linije.

- Upravo završio sastanak sa vrhovnim komandantom Vučićem, tema je bila Kosovo i situacija na istom. Ne mogu da vam pričam detalje našeg susreta, ono što je suština jeste da sam ja na putu ka Raškoj. Zadaci koje je dobila Vojska Srbije su jasni i precizni i biće sprovedeni. Situacija je složena i kompleksa, zahtjeva prisustvo vojske duž administrativne linije. Ne mogu da pričam na tu temu, ali biće preduzete mjere i zadaci Vojske Srbije će biti ispunjeni u potpunosti - zaključio je Mojsilović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo