09.10.2022 / 14:14 Tenis - Astana

Đoković s lakoćom do jubilarne 90. titule u karijeri

Đoković s lakoćom do jubilarne 90. titule u karijeri
Foto: Twitter
Novak Đoković dobio je Stefanosa Tsitsipasa u dva seta i tako je osvojio svoju 90. ATP titulu. Po setovima je bilo 6:3 i 6:4 za tek nešto više od sat vremena igre.

Kazahstan je 22. zemlja u kojoj je srpski igrač osvajao trofeje na ATP Turu.

Od samog početka je bilo jasno da je Novak u udarcu, da nastavlja sa svojom odličnom formom i samo je bilo pitanje trenutka kada će Stefanos biti slomljen u prvom setu. To se desilo u osmom gemu. Do tada je samo jednom viđeno izjednačenje 30:30, ali se Stefanosov brod se ozbiljno poljuljao kada je Novak poveo 0:30.

Uzeo je tada Novak brejk, a iza toga je lako bez izgubljenog poena dobio gem za 6:3.

U drugom setu se vidjelo da je Tsitsipas nervozan, da je „ispao iz balansa“ i da je samo pitanje trenutka kada će ponovo izgubiti servis. Četiri brejk šanse je imao Novak u prva tri servis gema Grka i tu četvrtu je iskoristio. Na drugoj strani Tsitsipas je tek u trećem Novakovom servis gemu osvojio poen na servis protivnika. Do kraja seta je Đoković dobijao svoje servis gemove bez ikakvih teškoća i lako dolazi do nove titule, 90. na ATP Touru u karijeri.

Sa ovom pobjedom Novak je maltene obezbijedio mesto na završnom turniru u Torinu, a to mu je četvrta ATP titula ove sezone poslije Rima, Wimbledona i Tel Aviva.


(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo