17.07.2022 / 23:01 Fudbal - Trener Sarajeva

Dudić: Intenzitet treninga je toliko jak da svaki put molim Boga da se neko ne povrijedi

Dudić: Intenzitet treninga je toliko jak da svaki put molim Boga da se neko ne povrijedi
Foto: Agencije

Trener Sarajeva Feđa Dudić kaže da je Bordo tim spreman za nastup u novoj sezoni Premijer lige BiH, a da su njegovi igrači tokom priprema trenirali jako dobro i da je zbog jačine treninga svaki put molio Boga da se neko ne povrijedi.

Sarajevo je u prvom kolu nove sezone trebalo igrati protiv Tuzla Cityja, no zbog obaveza Tuzlaka u Evropi taj susret je odgođen pa će prvi susret igrati protiv Borca u Banjoj Luci.

Igrači Bordo kluba su danas odigrali međusobnu utakmicu i kako Dudić kaže, jako je zadovoljan onim što je vidio.

"Iskoristili smo ovaj termin da odigramo jednu međusobnu utakmicu, tempo je bio odličan i zadovoljni smo viđenim. Probali smo neke varijante koje očekujemo za naredno kolo, bitno je da se kadar popunjava, da imamo sve manje igrača sa strane i sve veću konkurenciju, što je za mene jako dobro. Nekad sam na slatkim mukama, ali dobro je kad je tako", rekao je Dudić i nastavio:


"Moram pohvaliti igrače da primaju ono što želimo da radimo, pokušavaju ispuniti i mislim da spremni dočekujemo prvenstvo. Da je danas bila utakmica, mislim da bi je spremno dočekali, a narednih sedam dana ćemo iskoristiti za nijanse i dorade da budemo spremni za prvu utakmicu protiv Borca."

Dalje je rekao da za prvo kolo u glavi ima 13-14 igrača koji konkurišu za prvu postavu i da je najbolje od svega činjenica da tokom pripremnog perioda nisu imali nijednu mišićnu povredu.

"Imamo 13-14 igrača koji su u najbližem krugu za prvu postavu. Vidjet ćemo još naredne sedmice, prije svega želimo svi dočekati zdravi utakmicu, jer je na trenigu veliki intenzitet, a vjerujte, svaki trening Boga molim da se neko ne povrijedi. Ali, dobro je, prošli smo pripreme bez ijedne mišićne povrede, što znači da su treninzi bili dobri. Mislim da je na kraju dobro ispalo sve kako smo posložili", završio je Dudić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo