18°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 16°C

19.02.2022 / 19:35 SHOW - Slavni čelisti

2CELLOS objavili novi spot

2CELLOS objavili novi spot
Foto: Agencije

Slavni čelisti svjetskog uspjeha Luka Šulić i Stjepan Hauser, nakon kreativne pauze od zajedničkog benda, ne prestaju nizati uspjehe.

2CELLOS su objavili novi spot, a u Hrvatskoj su osvojili i tri nominacije za Porin. Objavili su spot za pjesmu Castle On The Hill, poznatog umjetnika Eda Sheerana.

Dedicated, šesti studijski album 2CELLOS iz 2021. godine dobio je danas i svoj nastavak Dedicated (Extended edition). Povodom proslave desete godišnjice 2CELLOS, na proširenom izdanju albuma su tri nove obrade u kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje umijeće u sviranju bez granica. Ovoga su puta odabrali prekrasnu pjesmu Eda Sheerana Castle on the Hill, The Beatles Yesterday i Linkin Park Castle of Glass!

Prošireno izdanje prati i spot objavljen danas – Castle on the Hill. U spotu vidimo slavni dvojac u predivnim vizurama pored Trsta u Italiji. Hvaljeni album Dedicated osvojio je sinoć i tri nominacije za glazbenu nagradu Porin i to u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) dok je pjesma Demons nominirana u kategoriji najbolje instrumentalne izvedbe!

Dobitnike Porina ćemo saznati 25. ožujka, baš uoči početka dugoiščekivane 2CELLOS Dedicated svjetske turneje koja počinje u SAD-u 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Areni, a uključuje i lokacije kao što su New York’s Barclays Center i Los Angeles’ Hollywood Bowl.

Ponovna veza

Nakon što su si uzeli vremena za svoje uspješne solo projekte, vrijeme u pandemiji iskoristili su za to da se ponovno povežu, uđu u studio i snime pop himne i bezvremenske rok pjesme. Proces aranžiranja se temelji na kombinaciji instinkta, proučavanja, vježbe… 2CELLOS su istražili raznoliki katalog i odabranim pjesmama dali svoj prepoznatljivi pečat, način sviranja koji ruši sve granice.

Među pjesama koje su obradili su: bad guy Billie Eilish, Shallow Lady Gaga, Halo Beyonce, Livin’ on a Prayer, Bon Jovi, Cryin’ Aerosmith, Demons Imagine Dragons, Sweet Child O’ Mine Guns N’ Roses, Wherever I Go OneRepublic, Sound of Silence Simon and Garfunkel.

“Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.”

Albumom Dedicated 2CELLOS slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja.

(Vijesti.ba / Gloria.hr)

Izdvajamo