03.12.2021 / 09:57 Regija - Prekid signala

Dok je Vučić gostovao na RTS-u, njegovo obezbjeđenje čuvalo kablove

Dok je Vučić gostovao na RTS-u, njegovo obezbjeđenje čuvalo kablove
Foto: Screenshot/ Arhiv

Tokom vanrednog obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, preksinoć je na RTS-u kratko nestalo signala, a Javni servis se brže bolje obratio saopštenjem, izvinjavajući se gledaocima iako, kako su naveli, krivica nije njihova. Prema saznanjima Danasa, krivica zaista nije bila na RTS-u, već je to bio propust predsjednikovog obezbjeđenja.

Naime, kako navodi izvor Danasa, novinari niti tehničko osoblje sa televizija nisu ni bili u blizini svojih kombija i opreme, jer im to obezbjeđenje predsjednika nije dozvolilo, već su oni na sebe preuzeli ulogu čuvara tehničke opreme. Da li je u pitanju bila sabotaža ili nepažnja Vučićevog obezbjeđenja, nije poznato jer njegova savjetnica za medije Suzana Vasiljević juče nije odgovarala na pozive i poruke Danasa.

„U toku prenosa obraćanja predsjednika Vučića, došlo je do kratkog prekida signala. Prekid je izazvala za sada neimenovana osoba, namernim izvlačenjem strujnih kablova iz vozila za satelitsko emitovanje. RTS se izvinjava svojim gledaocima, iako je do prekida u prenosu došlo tuđom krivicom“, glasilo je kratko saopštenje RTS.

Prekidi signala su nešto što se događa u živom programu, stoga je mnoge začudila potreba Javnog servisa da se brže bolje izvini. Međutim, sagovornici Danasa smatraju da izvinjenje uopšte nije bilo upućeno gledaocima, već upravo Vučiću.

Istraživač u beogradskom Institutu za fiziku Slobodan Prvanović, koji je svojevremeno konkurisao za člana Upravnog odbora RTS-a, ocjenjuje za Danas da je očigledno da je rukovodstvo RTS-a „polomilo noge trčeći da se promptno, na koljenima kako dolikuje, izvini predsjedniku Srbije“.

– Udvorištvo koje je konstanta politike servilnosti spram režima je juče eksplodiralo. Znaju i oni, kao i svi trezveni građani, dokle ide predsjednikova patološka potreba da svakodnevno zagađuje medijski prostor Srbije sa svojim beskrajnim prakanjima, bulažnjenjima i cmizdrenjem kako nije prepoznata njegova svetost i uvažena istorijska uloga i značaj. Takođe, jasno je i njima, kao i mnogim hijenama koje zloupotrebljavaju mentalno stanje predsjednika, da će doći do preispitivanja porijekla imovine kada on isprazni fioke u Predsedništvu, a što je stvar bliže budućnosti – navodi Prvanović.

Zato je, dodaje, svima njima u interesu da, po cijenu uništavanja Srbije u mnogim aspektima postojanja, održavaju predsjednika i njegovu ekipu na vlasti.

– Sam čin čupanja kablova vidim kao simbolično ozvaničenje početka ustanka u Srbiji i, od srca, čestitam onome koji je taj hrabri potez povukao – ističe Prvanović.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo