9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

28.10.2021 / 14:44 Fudbal - Procurio spisak

Marca objavila osvajača Zlatne lopte

Marca objavila osvajača Zlatne lopte
Foto: Marca

Marca je objavila fotografiju koja pokazuje glasove za Zlatnu loptu, koja će biti dodijeljena 29. novembra

Prema toj fotografiji osvajač je Robert Lewandowski sa 627 glasova. Na drugom je mjestu Lionel Messi, a na trećem Karim Benzema. Četvrti je Mohamed Salah. Luka Modrić smjestio se na 12. poziciju. Cijeli popis možete vidjeti ovdje.

Cristiano Ronaldo je na devetom mjestu.

Marca dodaje da je popis procurio i 2018. godine, koji se ispostavio tačnim. Tada je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu France Footballa sa 753 glasa ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna, piše Index.hr.

Jorginho je u javnosti jedan od favorita, no prema ovom popisu nije u najbolja tri. Jorginho je bio jedan od najboljih igrača Chelseaja na putu do naslova Lige prvaka, a bio je i jedan od predvodnika talijanske reprezentacije koja je ove godine osvojila europski naslov.

Rođeni Brazilac je za Sky Sport govorio o svojim šansama za Zlatnu loptu.

"Iskreno, ne znam tko je favorit. Ne znam jesam li ja među njima. Ali ako prestaneš sanjati, nema dalje smisla igrati nogomet. Ja sanjam i dalje. Iznimno sam sretan zbog svih uspjeha koje sam ostvario s klubom i reprezentacijom. Time sam ispunio veliki dio svojih dječačkih snova, a i iznimno sam ponosan jer sam sretnom učinio svoju obitelj", rekao je Jorginho.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo