9°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

26.04.2024 / 14:39 Fudbal - Hrvatski fudbaler

Rakitić izjavom o Neymaru iznenadio voditelja i fudbalsku javnost

Rakitić izjavom o Neymaru iznenadio voditelja i fudbalsku javnost
Screenshot: YouTube

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić (36) u zimskom prijelaznom roku napustio je Sevillu te s Al Shababom potpisao ugovor na godinu i pol dana.

Dosad je za saudijski klub upisao pet nastupa, jedan pogodak i jednu asistenciju, a potom je gostovao u podcastu Mics. Među ostalim, otkrio je da mu je najdraži nogometaš Neymar, bivši saigrač iz Barcelone, reprezentativac Brazila i trenutno član saudijskog Al Hilala.

"Najveći sam fan Neymara, on mi je najdraži nogometaš. Naravno, Lionel Messi je najbolji u historiji fudbala. Bila je čast igrati s njim, njega je Bog dotaknuo. Da je htio biti lijevi bočni, vjerojatno bi bio najbolji lijevi bočni na svijetu. Golman možda ne bi jer nije tako visok", rekao je Rakitić i nasmijao voditelje.

U nastavku intervjua govorio je o Neymaru.

"Vidjeli smo se prije par sedmica. Imao je tešku, nesretnu povredu, kako za njega, tako i za Al Hilal, ligu i Saudijsku Arabiju. On radi razliku, a kad igra nogomet, čini se kao da pleše", naveo je.

Voditelja koji malo zna o nogometu jer primarno prati američke sportove iznenadilo je što Rakitić tako pozitivno govori o Neymaru, a on mu je zapravo suparnik s obzirom na to da bi trebali igrati jedan protiv drugog u saudijskom prvenstvu.

"Ovo je nevjerojatno. U NBA-u bi bili sretni da se Michael Jordan povrijedi. Poštujem to, ovo govori sve o tebi i tvom karakteru. Iako ti je suparnik, želiš da se što prije oporavi", komentarisao je voditelj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo