12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

05.10.2021 / 14:50 Fudbal - Otvorio dušu

Mbappe: Nije mi problem trčati dok Messi hoda, Neymara sam nazvao klošarom

Mbappe: Nije mi problem trčati dok Messi hoda, Neymara sam nazvao klošarom

Kylian Mbappe ovih dana odlučio je otvoriti dušu, pa je o brojnim intrigantnim temama govorio i z velikom intervjuu za L’equipe.

Glavna tema bila je njegova želja da napusti Pariz i preseli se u Real Madrid.

“U početku sam tražio vrijeme da razmislim. Prije Evropskog prvenstva kazao sam ljudima iz kluba da ne želim novi ugovor. A poslije EP-a jasno sam poručio da hoću da idem. Moja ideja bila je da svi budemo zadovoljni: PSG, ja, klub u koji odlazim. Želio sam da moj klub zaradi, da mu dam dovoljno vremena da pronađe zamjenu… Ukratko, htio sam da svi budu sretni i nisam želio da odem kao slobodan igrač. Ali oni su riješili da me ne prodaju. I to je u redu. Nastavio sam da treniram, da igram. Nisam imao problem sa tim. I dalje sam u odličnom timu, na mjestu gdje sam sretan već četiri godine”, rekao je Mbappe.

“Real je slao nekoliko ponuda, od 160 do 200 miliona eura. U tom periodu čuo sam mnogo netačnih stvari: da sam odbio pet ili šest ponuda od PSG-a, da ne želim da razgovaram sa Leonardom, da imam ideju da dignem pobunu u svlačionici”, požalio se fudbaler PSG-a.

“Osjećao sam da je moja avantura u Parizu završena. Htio sam nešto novo, drugačije. Šest ili sedam godina igram francusko prvenstvo. Dao sam Parizu sve što sam umio i mogao. Mislio sam da imam pravo na svoju procjenu. Za mene, odlazak je bio logičan korak. Da sam otišao, bio bi to samo Real Madrid”, otkriva Mbappe ne mijenjajući svoj stav da želi da napusti Pariz.

“Ostao sam u Parizu i sretan sam. Nijednog momenta do kraja sezone od mene nećete čuti ili vidjeti stav: niste me pustili da idem, u redu, lagano ću. Previše volim fudbal i poštujem ovaj klub da bih makar i jednu utakmicu odigrao ispod maksimuma. A što se tiče moje situacije – više ne pričamo o nastavku saradnje jer znaju da želim da odem”, objasnila je zvijezda francuskog kluba.

Paris Saint Germain je odradio nevjerovatan prelazni rok, a kao šlag na tortu bio je dolazak jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Lea Messija.

Istakao je Mbappe da mu nije problem da trči dok Messi hoda.

“Kad imate Messija u timu znate da on radi manje u odbrani kako bi kasnije ispred gola rivala bio spremniji da postigne gol, da bude lucidniji. Ako moram nazad, moram. Nije problem. To je hijerarhija. Nije mi problem da trčim dok Messi hoda. Zaista nemam problem sa tim. U krajnjem slučaju to je Messi, zar ne? A nesporazumi se događaju. Nekada ja nisam zadovoljan što mi nije dodao loptu, nekada on nije zadovoljan… Ali u suštini problema nema”, dodao je Mbappe u potpuno iskrenom intervjuu.

Kamere su ga uhvatile kada je saigrača Neymara nazvao “klošarom”.

“Da, rekao sam to zaista. Ponavljam, dešava se u fudbalu. Ali to ne znači da imamo problem. Razgovarali smo poslije toga… Mnogo smo takvih reči razmijenili u prošlosti, a sve zbog toga što želimo da pobjeđujemo, da osvajamo trofeje. Vjerovatno će i u budućnosti biti takvih reakcija, ali nekog velikog nezadovoljstva zaista nema. Poštujem Neymara i kao igrača i kao čovjeka, divim se svemu što on jeste. Ponekad sam ja nezadovoljan njegovim potezom, nekada je on nezadovoljan mojim. Ali to prolazi”.

Razumije Mbappe i zvižduke navijača upućene njemu.

“Rekao sam sebi da bih da sam na mjestu navijača i ja zviždao sebi. Nisu htjeli da odem, znači da sam im važan. Bio sam u redu sam sa sobom.”

Prioritet za 2024. godinu biće pomalo neobičan – Olimpijske igre u Parizu.

“Olimpijske igre 2024. biće mi prioritet. Ako bude bilo potrebe tu ću stavku ubaciti u novi ugovor, bez oklijevanja. Već sada znam gdje ću provesti dio ljeta te 2024. godine. Oduvijek sam sanjao da igram na Olimpijskim igrama, to je sveti gral sporta. Možda nije nešto najvažnije u fudbalu, ali za ljubitelje sporta svakako jeste. A ja jesam zaljubljen u sport. Hoću zlato sa OI”, jasan je Mbappe na kraju razgovora za L’equipe.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo