27.03.2021 / 15:45 BiH - Vrijedna donacija

"Klas" će donirati "Merhametu" 10 tona brašna za potrebe javnih kuhinja

"Klas" će donirati "Merhametu" 10 tona brašna za potrebe javnih kuhinja
Direktor sarajevske kompanije „Klas“ Boris Brković primio je u svom kabinetu predsjednika HO „Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca i predsjednika „Merhameta“ Švedske Fehima Halilovića.

Vrbanjac i Hailović su upoznali direktora „Klasa“ sa predstojećim ramazanskim aktivnostima HO „Merhamet“ MDD i „Merhameta“ Švedske.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i šef marketinga „Klasa, Ameka Klić, direktor te kompanije Boris Brković delegaciji „Merhameta“ je saopšteno da će „Klas“ donirati „Merhametu“ 10 tona brašna za potrebe javnih kuhinja koje djeluju u okviru ove humanitarne organizacije.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD zahvalio se direktoru Brkoviću i kompaniji „Klas“ na vrijednoj donaciji, naglašavajući značaj podrške društveno odgovornih kompanija u BiH, kao što je „Klas“, umnogome pomažu „Merhametu“ i njegovim javnim kuhinjama da kvalitetno odgovore svojoj misiji koja podrazumijeva pomoć i brigu o socijalno ugroženim kategorijama u Bosni i Hercegovini.

Vrbanjac je naglasio da „Merhamet“ u svojih 40 kuhinja, zajedno sa njihovim punktovima, svakodnevno hrani 8.000 svojih korisnika i njihovih porodica koje su u stanju socijalne potreba.

Vrbanjac je podsjetio da je „Merhamet“ nedavno, u okviru Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla i njegove Narodne kuhinje „Imaret“, otvorena prva „Merhametova“ pekara te da „Merhamet“ planira otvaranje svojih pekara i u drugim gradovima u BiH.

Zato će, kako je istakao Vrbanjac, svaka slična donacija, poput ove koju je obezbijedio sarajevski „Klas“, pomoći „Merhametovim“ kuhinjama.

Sa direktorom „Klasa“ Borisom Brkovićem razgovarano je i o budućoj saradnji ove društveno odgovorne kompanije i „Merhameta“.   

(Vijesti.ba)

Izdvajamo