24.09.2024 / 21:00 BiH - Sasatanak u Travniku

Lokmić sa predstavnicima boračkih i braniteljskih organizacija ARBiH i HVO SBK

Lokmić sa predstavnicima boračkih i braniteljskih organizacija ARBiH i HVO SBK
Foto: FENA

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je sastanku u Travniku s predstavnicima koordinacija boračkih i braniteljskih organizacija ARBiH i HVO SBK. Tema sastanka bila je pregled realizovanih aktivnosti i usvajanje plana za naredni period, s ciljem rješavanja pitanja u oblasti branilačko-invalidske zaštite.

Predstavnici ovih organizacija zahvalili su ministru Lokmiću na usvajanju seta boračkih zakona, koji su od ključnog značaja za poboljšanje statusa boraca i invalida. Taj sastanak predstavlja važan korak u daljoj saradnji i unapređenju prava boraca. Kantonalna Koordinacija je posebno zahvalila ministru za napore koje je uložio u donošenje zakona i prepoznavanje značaja boračke populacije.

Lokmić je istakao da je za njega svaki borac svetinja te da će, zajedničkim putem, doprinijeti unapređenju prava i statusa boraca. Posvećenost i podrška boračkoj populaciji bit će ključni za rješavanje pitanja s kojima se suočavaju borci i invalidi, čime će se osigurati bolja budućnost za sve koji su se borili za našu domovinu.

- Branilačka populacija je naša obaveza i naš emanet. Neka nove generacije naših potomaka uče na vrlinama najboljih sinova naše domovine, da čuvaju i brane djelo koje su oni podigli - kazao je Lokmić, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžada Lokmića.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo