16.12.2020 / 15:27 Politika - Lokalni izbori

Dr. Guzin s Inzkom: Očekujemo izvrstan rezultat

Dr. Guzin s Inzkom: Očekujemo izvrstan rezultat
Visoki predstavnik u Bosni i Herceegovni Valentin Inzko danas je posjetio Mostar gdje se sastao sa kandidatima Koalicije za Mostar 2020 i sa nosiocem liste Koalicije za Gradsko vijeće Grada Mostara prim. dr. Zlatkom Guzinom.

Visoki predstavnik je došao u Mostar kako bi se upoznao sa predizbornim aktivnostima pred lokalne izbore.

„Predugo smo čekali na izbore u Mostaru, dvanaest godina, a to je i za čovjeka dug period. Prvi utisak koji sam stekao je da su pripreme za izbore bile dobre, da je dobar kontakt i sa dijasporom. Vidim da je dobra klima u gradu i možda je to jedinstven slučaj u cijeloj Bosni i Hercegovini da imamo tri ljekara koji se kandiduju za poziciju gradonačelnika“, rekao je Inzko, naglasivši da su ljekari ljudi sa etikom.

„Položili su Hipokratovu zakletvu, drago mi je da između sebe imaju dobre odnose kao doktori, a sada i kao političari. To su dobre osnove za budućnost Mostara. Od ovih izbora Mostar može očekivati politička legitimaciju i Gradsko vijeće koje će, siguran sam, kvalitetno raditi i da će doći do procvata Mostara“, istakao je Inzko.

Visoki predstavnik je građanima Mostara uputio poruku:

„Poruka je jednostavna, koristite svoja bonska ovlaštenja i glasajte. Ako vi ne glasate, glasat će drugi. Ukoliko ne izađete na izbore, neko drugi će odlučivati o vašoj sudbini“, zaključio je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko.

Nosilac liste Koalicije za Mostar 2020 prim. dr. Zlatko Guzin je izrazio zadovoljstvo što je upoznao visokog predstavnika i predstavio mu aktivnosti na provođenju kampanje.

„Mi smo svoju kampanju prilagodili vremenu pandemije i provodimo je od vrata do vrata. Ljude direktno upoznajemo sa našim programom i platformom. Zadovoljni smo rekacijama građana na naš program i ovu vrstu komunikacije“, rekao je dr. Guzin.

Dr. Guzin je istakao da Koalicija na ovim izborima očekuje izvrstan rezultat.

„Nakon dvanaest godina izostanka lokalnih izbora, pozivam građane Mostara da 20. decembar shvate kao praznik demokratije, da iskoriste svoje biračko pravo i obavezu i na izborima glasaju za one kojima vjeruju, a koji će, u pravom smlislu, štiti njihove interese“, zaključio je prim. dr. Guzin, saopćeno je iz Press službe Koalicije za Mostar 2020.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo