17°C
Mostar 20°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C

12.12.2020 / 20:47 Fudbal - Premiership

Blijedi mančesterski derbi okončan bez golova

Blijedi mančesterski derbi okončan bez golova

Gradski derbi u Mančesteru prošao je bez pobjednika pošto su United i City u najvažnijem meču 12. kola Premiershipu odigrali blijedi meč bez golova, 0:0.

Po izuzetno prohladnom vremenu na Old Traffordu viđen je samo po jedan šut u okvir gola na obje strane, a nešto bliži pobjedi bili su gosti.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Riyad Mahrez u 35. minutu kada je prilično indolentno pokušao savladati Davida De Geu iz izgledne pozicije.

Samo nekoliko minuta ranije Harry Maguire je pokušao glavom, ali je lopta otišla iznad prečke.

Već na startu drugog poluvremena uslijedio je detalj o kojem će se pričati narednih dana. Kyle Walker je napravio faul, a sudija Kavanagh je svirao penal, ali je nakon konsultacije VAR-a preinačio odluku na veliko zaprepaštenje fudbalera Junajteda.

Meč je nastavljen onako kako su oni najmanje očekivali.

Na naredno uzbuđenje se čekalo do 68. minuta kada je De Bruyneov pokušao izblokirala odbrana domaćih.

Pobjedu domaćinu mogao je u finišu meča donijeti Bruno Fernandes, ali je Ederson odbranio njegov šut. Pokušao je i Rodri u nadoknadi vremena, ali se ni ovaj put mreža nije zatresla.

Ovaj remi ostavio je na istom odstojanju obje ekipe, što bi kasnije večeras mogao iskoristiti Everton ukoliko napravi iznenađenje i pobijedi Chelsea.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo