17.11.2020 / 12:47 BiH - Mostar

Obilježena godišnjica formiranja 4. Korpusa Armije RBIH

Obilježena godišnjica formiranja 4. Korpusa Armije RBIH
Foto: Arhiv

U Kantonalnoj bolnici Mostar „Dr. Safet Mujuć“ obilježena je godišnjica formiranja 4. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ova medicinska ustanova dala je ogroman doprinos u odbrani od agresije na Mostar i Hercegovinu, pa je iz tog razloga ispred bolnice obilježena godišnjica formiranja korpusa, koji je odbranio ovaj dio naše zemlje.

U ime zaposlenika vijenac je na bistu narodnog heroja doktora Safeta Mujića položio direktor bolnice dr. Zlatko Guzin sa saradnicima.

Doktor Guzin je istakao da je značaj medicinskih radnika u zbrinjavanju ranjenih i bolesnih vojnika i civilla tokom rata u gradu Mostaru i Hercegovini nemjerljiv.

On je i sam bio dio tima nekadašnje Ratne bolnice Mostar.

Doktor Guzin je kakao kano je to bilo vrijeme najvećih izazova, da se radilo u nemogućim uslovima, ali da je uprkos svemu pružena medicinska pomoć svima onima kojima je trebala.

“Gledajući iz današnje perspektive to se čini kao nemoguća misija obzirom na sve okolnosti, ali svi mi moramo biti ponosni na ono što smo uradili. Pri tome nismo pravili razliku, niti nas je zanimalo, ko se i kako zove“, istakao je on.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo