01.11.2020 / 11:23 Politika - Saopćenje za javnost

GO PDP Banja Luka: Privreda na koljenima, za šminkanje grada će biti vremena

GO PDP Banja Luka: Privreda na koljenima, za šminkanje grada će biti vremena
Foto: Vijesti.ba

Gradski odbor PDP Banja Luka poziva gradsku vlast da se interventno pronađu sredstva i da se pomogne privredi u našem gradu, u prvom redu malim preduzetnicima i ugostiteljima. Sve dosadašnje mjere koje je donosio Gradski krizni štab su išle na štetu privrednika i direktno su negativno uticale na njihovo poslovanje, rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Dragan Milanović.

Milanović kaže da su, imajući u vidu da aktuelna vlast ni prije korona virusa nije pokazala naročito interesovanje da pravi pozitivan privredni ambijent, niti je išta radila da privuče zdrave i ozbiljne investicije, posljedice ove pandemije veće.

„Umjesto da se pobrinu da kao odgovorna vlast nađu način da pomognu slabašnoj privredi, kako je gradonačelnik zove, oni se neumjereno hvale onim što nisu uradili. Do sada su obećavali pa nisu ispunjavali obećanja, a sada su ljestvicu predizbornih maštarija podigli na viši nivo pa govore da su uradili ono što nisu. Tako uporno pričaju da su napravili četiri mosta od kojih se samo preko jednog može preći. Neki se grade, neki su na papiru, neki u fazi ideje, a jedan je napravljen u prethodnom mandatu. Ako računaju i ono što je urađeno u prethodnim mandatima onda bi tačno bilo da kažu da su napravili dva mosta za dvadeset godina i u tom periodu potrošili skoro tri milijarde maraka. To je prava mjera njihovog rada“, ističe Milanović.

On kaže da nam je privreda na koljenima i ukoliko se ne inerveniše brzo imaćemo nesagledive posljedice.

„Za šminkanje grada će biti vremena. Sada je neophodno pomoći ljudima i firmama koji pune budžete i od čijih para i gradonačelnik i svi funkcioneri, kojih je preko svake mjere, primaju platu. Da su na vrijeme o ovome razmišljali i da nisu svečano otvarali kružne tokove i to svaki pristupni krak posebno, da se što više puta presjeca vrpca, možda ne bismo ni došli u ovu situaciju“, zaključuje Milanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo