15.10.2020 / 08:00 Politika - Izborne malverzacije

Iz Inicijativa za Srebrenicu i Stolac danas se obraćaju javnosti

Iz Inicijativa za Srebrenicu i Stolac danas se obraćaju javnosti
Foto: Vijesti.ba
„Moja adresa: Srebrenica“ i „Inicijativa za Stolac“ održaće danas press konferenciju u Sarajevu, u hotel Evropa s početkom u 12:00 sati.

Tema press konferencije bit će nastup dvije političke inicijative na Lokalnim izborima 2020 i ukazivanje na određene propuste u provođenju izbornog procesa.

Posebno će se ukazati na kratke rokove za glasanje putem pošte obzirom da je veliki broj ljudi koji podržavaju Inicijativu Moja adresa: Srebrenica i Inicijativu za Stolac prijavljen za glasanje putem pošte iz prekookeanskih zemalja.

Snage protiv kojih se ove dvije inicijative politički bore, svoje su glasače, najčešće uz brojne nepravilnosti, prijavili za glasanje iz susjednih zemalja, te stoga smatramo da sa ovakvim rokovima kakve sad imamo na snazi nemamo jednake uslove i u startu krećemo iz debelog minusa, navode u najavi i dodaju:

- Također ćemo ukazati i na određene prakse koje su ustaljene prilikom glasanja na redovnim biračkim mjestima i na metode kako se u Srebrenici i Stocu glasa za osobe koje se nalaze u biračkom spisku a fizički se ne nalaze tu ili su čak i umrli.

- Govorit ćemo i o zloupotrebama koje rade institucije pod kontrolom HDZ-a i SNSD-a kako bi omogućile lažna glasanja i pokrile izborni kriminal.

U ime Inicijative Moja adresa: Srebrenica i Inicijative za Stolac preskonferenciji će prisustvovati Sadik Ahmetović, Alija Tabaković, Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić, Salmir Kaplan, Zoran Turković i Timur Haračić, navode iz ove dvije inicijative.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo