07.10.2020 / 19:04 Politika - Saopćenje za javnost

30 godina SDA Ključ: Pod našom zastavom bilo je i dobrih i loših

30 godina SDA Ključ: Pod našom zastavom bilo je i dobrih i loših
Foto: Vijesti.ba
Povodom 30. godišnjice osnivanja SDA u Ključu, članovima i simpatizerima ove stranke se u video-poruci obratio predsjednik Općinske organizacije SDA Ključ, Jasmin Musić.

„SDA u Ključu puni danas 30 godina i – složit ćemo se svi – bilo je ovo 30 godina punih uspona, ali i padova. Pod našom zastavom bilo je i dobrih i loših, i ljudi koji iskreno vole svoju zajednicu i karijerista, koji su u stranci tražili samo ličnu korist, primanja i privilegije. Otkad sam prije četiri godine došao na čelo SDA Ključ, posmatram kako prvi jačaju, a drugi odustaju i sretan sam što mogu danas reći kako imamo u Ključu armiju poštenih, mladih i obrazovanih članova i simpatizera SDA, spremnih da rade za dobrobit naše općine i njenih stanovnika, željnih da prekinu apatiju i i beznađe koji su – imam utisak – savladali Ključane“, naveo je, između ostalih, Musić.

Prema njegovim riječima, SDA dala je nesebičan doprinos u odbrani BiH, a Ključani pamtit će i njenu ulogu u poslijeratnom periodu. „Nažalost, zajedno sa vlašću, u SDA su došli i svi njeni poroci. Sve dobro brzo je padalo u zaborav, dok je loše postajalo sve vidljivije. Ako su nam građani Ključa prije osam godina uskratili podršku – nisu to uradili bez razloga i njihovu volju moramo poštovati. Ipak, ona SDA koja je 2012. otišla u opoziciju je sasvim drugačija od one koja se 2020. ponovo bori za povjerenje Ključana“, kazao je Musić.

On ističe da je SDA u proteklih nekoliko godina okupila u Ključu mladu ekipu, bez kompleksa i bez repova.„Veliki broj naših građana nema problem sa SDA, sa temeljnim idejama koje ova stranka zastupa, nego s pojedinim ljudima koji se predstavljaju kao SDA, a koji to odavno nisu“, smatra Musić, te zaključuje da SDA u Ključu nisu neki tamo „vječiti sdaovci“, nego on i kandidati ove stranke za Općinsko vijeće na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Kompletno obraćanje možete pogledati na snimku:



(Vijesti.ba)

Izdvajamo