15°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

03.10.2020 / 17:36 Fudbal - Bundesliga

Dortmund na pogon Haalanda i Reyne srušio Freiburg

Dortmund na pogon Haalanda i Reyne srušio Freiburg
Foto: Twitter
Pet utakmica trećeg kola njemačke Bundeslige odigrano je danas, a nogometaši Borussije Dortmund slavili su na domaćem terenu protiv Freiburga rezultatom 4:0.

Domaćin je došao do vodstva u 31. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Reyne bio Haaland. Ostalo je nakon prvih 45 minuta u Dortmundu 1:0 za domaće.

Do dva gola prednosti Borussija je došla u 47. minuti susreta, a strijelac je nakon nove asistencije Reyne bio Can. Treću asistenciju na današnjoj utakmici Reyna je upisao u 66. minuti susreta, a svoj drugi pogodak, a treći za Borussiju postigao je Haaland. U 92. minuti susreta konačnih 4:0 postavio je Passlack nakon asistencije Haalanda.

Frankfurt je na svom terenu nakon preokreta je pobijedio Hoffenheim sa 2:1. Gosti su odlično počeli i poveli u 18. minuti nakon majstorskog gola Kramarića.

No, Frankfurt je u drugom dijelu stigao do preokreta. Na 1:1 izjednačio je Kamada u 55. minuti, a 16 minuta kasnije Dost je pogodio za konačnih 2:1.

Tri boda upisala je i Borussia Moncengladbah koja je u gostima pobijedili Koln sa 3:1. Werder je na svom terenu pobijedio Arminiju sa 1:0, dok su bodove podijelili Stuttgart i Leverkusen (1:1).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo