14.09.2020 / 16:33 Politika - Salem za Salema

Marić se predomislio, ipak ide na izbornu listu

Marić se predomislio, ipak ide na izbornu listu
Salem Dedović i Salem Marić

Predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić izjavio je danas da će na predstojećim izborima u ovom gradu biti na listi "Koalicije za Mostar 2020".

Sa koalicionim partnerima, SBB-om, BPS-om, S BiH-om, DF-om ovih dana rade na usaglašavanju kandidatskih lista, na kojoj će se naći i njegovo ime.

„U dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima dogovorili smo se da će nosilac liste biti i naš kandidat za gradonačelnika. O tome ko je on blagovremeno ćemo obavijestit javnost. Sad ne bih o tome", kaže Marić i dodaje:

"Što se tiče mene lično nisam imao ambiciju ni da budem na listi, ali su me razuvjerili i dodatno motivirali moji iskreni prijatelji i najbliži saradnici, obzirom da imam kontinuitet u radu i da sam stekao zavidno iskustvo u svim političkim procesima proteklih 12 godina“, ističe Marić.

Posebno ga je, dodaje, motivirala podrška mostarskog muftije mr. Salem ef. Dedovića, koji, također, svih ovih godina ulaže ogromne napore, u okviru svog djelovanja i poslanja, za dobrobit svih građana u Mostaru i regiji Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo