3°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

13.08.2020 / 10:32 KORONAVIRUS - Odgovorno ponašanje

Prašović-Gadžo: Tokom kampanje SBB-u će biti važnije zdravlje građana od glasova

Prašović-Gadžo: Tokom kampanje SBB-u će biti važnije zdravlje građana od glasova
Sanela Prašović-Gadžo / Vijesti.ba
Lokalni izbori u BiH zakazani su za 15. novembar. Međutim, nepoznanica je kako će teći predizborna kampanja. Članovi CIK-a još intenzivno rade na instrukciji o održavanju predizborne kampanje u uvjetima epidemije koronavirusa.

Kako je pojašnjeno, ova instrukcija bit će u skladu sa svim naredbama, mjerama i preporukama koje su do sada izdali krizni štabovi i u skladu s njom političke stranke morat će organizirati i održavati predizborne skupove.

Generalna sekretarka SBB-a Sanela Prašović-Gadžo za „Avaz“ je kazala da je u ovom trenutku potpuno jasno da će predizborna kampanja izgledati onako kako to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

- Za SBB i za mene osobno najvažnije i na prvom mjestu je zdravlje građana. Ništa i nikakva aktivnost ne smiju ugroziti živote i zdravlje naših građana i SBB će na to u potpunosti paziti. Međutim, ukoliko se COVID-19 epidemija nastavi i tokom jeseni na području BiH, onda će ova predizborna kampanja izgledati drugačije u odnosu na kampanje kakve smo do sada gledali. Kampanja za lokalne izbore će se sigurno većim dijelom realizirati putem medija i društvenih mreža - pojasnila je Prašović-Gadžo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo