27.06.2020 / 16:56 BiH - "Dosta je bilo šutnje"

U Bihaću održana protestna šetnja Platforme za progres

U Bihaću održana protestna šetnja Platforme za progres
Foto: RTV USK
Organizatori skupa u Bihaću su opet, kao i u drugim bh. gradovima, dostojanstveno, ali glasno, podsjetili na zahtjeve Platforme za progres koji se tiču države, izbora, korupcije, migrantske krize i drugih aktuelnih problema ...

Kako je jučer na konferenciji za novinare i najavljeno, Regionalni odbor Platforme za progres u Bihaću nakon Sarajeva, Mostara i Tuzle, organizirao je mirnu protestnu šetnju od Fethija džamije do gradskoga trga na kojem je građanima o zahtjevima za rješavanje egzistencijalnih problema bh. društva i Krajine govorio Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme i predstavnici regionalnog odbora, prenosi RTV USK.



Sa skupa „Dosta je bilo šutnje“, je poručeno kako BiH i njeni građani zaslužuju puno bolje. Kao imperativ naglašeno je da se mora stati u kraj korupciji, a na izborima birati i izabrati poštene i stručne ljude.                                                

Danas upriličenoj mirnoj protestnoj šetnji podršku je dao i premijer USK-a Mustafa Ružnić, posebno zahtjevu za rješavanje migrantske krize.



Ovom prilikom ukazano je i na  neravnopravan odnosa državnih institucija prema Krajini kojoj je potrebna ekonomska pomoć kako bi se ravnomjerno razvijala kao i druga područja Bosne i Hercegovine. Pomoć države Krajišnici traže i u rješavanju i odlučnom reagovanju u odnosu na izgradnju odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj Gori u susjednoj RH. I to, podsjetimo, na svega nekoliko kilometara od rijeke Une.  



(Vijesti.ba)

Izdvajamo