08.06.2020 / 17:06 Politika - Sarajevo

Radmanović primio u posjetu novoimenovanu koordinatorku kancelarije UN u BiH

Radmanović primio u posjetu novoimenovanu koordinatorku kancelarije UN u BiH
Foto: FENA
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu koordinatorku Kancelarije Ujedinjenih nacija (UN) za BiH Ingrid McDonald.

Radmanović je istakao da je dosadašnja saradnja Bosne i Hercegovine i UN bila dobra i da su vlasti u BiH i predstavnici UN zajednički opredijeljeni za mir, bezbjednost, te zaštitu i jačanje ljudskih prava. S tim u vezi, Radmanović je podsjetio i na činjenicu da BiH učestvuje u mirovnim misijama širom svijeta.

Sagovornici su razgovarali i o aktivnostima vlasti u Bosni i Hercegovini, ali i UN tokom pandemije koronavirusa (COVID-19).

Tokom sastanka Ingrid McDonald predstavila je Radmanoviću sadržaj dokumenta „Okvir za saradnju UN i BiH za period 2021. - 2025. godina“, koji će se uskoro naći pred Vijećem ministara BiH.

Sagovornici su se složili da će prihvatanje ovog dokumenta unaprijediti i dodatno ojačati saradnju institucija BiH i Kancelarije UN", saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo