13.03.2020 / 12:33 BiH - Sarajevo

Počinje izgradnja adrenalin parka u Pionirskoj dolini

Počinje izgradnja adrenalin parka u Pionirskoj dolini
Foto: FENA - Vijesti.ba

Općina Centar finansira izgradnju adrenalin parka u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu "Pionirska dolina", koji bi trebao biti završen do maja ove godine.

Tim povodom načelnik Općine Centar Nadžad Ajanadžić i  v.d. direktora Komunalnog javnog preduzeća "Park" Edin Abdurahmanović potpisali su danas ugovor o realizaciji tog projekta.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je za tu namjenu Općina Centar u ovogodišnjem budžetu osigurala 46.062 KM.

- Želimo biti na raspolaganju KJP "Park" i dalje. Do sada smo pomogli izgradnju mini golfa kao i čišćenja jezera u Pionirskoj dolini. Današnja ideja je veoma zanimljiva za najmlađe, a i one koji su u srednjoj životnoj dobi – istakao je Ajnadžić. 

Direktor "Parka" Abdurahmanović zahvalio je Općini Centar na projektu, kao i dosadašnjoj pomoći, a po njegovim riječima, preduzeće "Park" pokušava da unaprijedi poslovanje koliko može, te da Općina Centar uvijek ima razumijevanje i pruža maksimalnu podršku.

- Ovo je jedan od projekata koji je jako interesantan za djecu. Hoćemo da obogatimo taj sadržaj. Pored ovog segmenta, u Pionirskoj radimo i nove nastambe, a u jezerima ćemo imati neke nove sadržaje i nove životinje. Također u zimskom periodu planiramo da imamo Zimski grad, da Sarajevo uvijek ima nešto što može predstaviti građanima - kazao je Abdurahmanović.

Ukoliko to uslovi budu dozvolili, završetak radova na izgradnji adrenalin parka planiran je za Dan Općine Centar, 2. maja. 



(Vijesti.ba)

Izdvajamo