3°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

23.02.2020 / 11:25 Košarka - Veliki trofej

Općina Centar nagradila "Spars Realway" za osvojeni Kup "Mirza Delibašić"

Općina Centar nagradila "Spars Realway" za osvojeni Kup "Mirza Delibašić"
Foto: Vijesti.ba
U Općini Centar je u subotu, 22. februara 2020. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić primio članove uprave i košarkaše kluba „Spars Realway“ i uručio im vaučer o dodjeli 5.000 maraka iz budžeta Općine Centar za osvajanje Kupa „Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

Podsjećamo da su prošlog vikenda košarkaši Spars Realwaya osvojili svoj prvi veliki trofej u historiji pobjedom protiv Igokee u finalu Kupa „Mirza Delibašić“ u Sarajevu rezultatom 93:85.

Trener Košarkaškog kluba „Spars Realway“ Nedim Džemić se zahvalio Općini Centar na višegodišnjoj podršci.

- Prateći vaš profesionalni angažman izrazito cijenimo podršku koju pružate našem klubu. Općina Centar je već dugi niz godina centar zbivanja velikog broja treninga i učenika koji su dio naše pozitivne priče. Naša škola košarke je prepoznata kao najveća škola košarke u Bosni i Hercegovini. Nakon 10 godina osvojili smo Kup „Mirza Delibašić“, a naš cilj sada je preživjeti u ABA 2 ligi, istakao je Džemić.

Načelnik Ajnadžić je kazao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te da mu je zadovoljstvo što može pomoći ovom klubu.

- Sretni smo zbog uspjeha naših sportskih klubova i ovo nije prvi put da pomažemo košarkaškom klubu „Spars Realway“. Društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade ljude na ispravan put i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava dobre sportske rezultate koji promoviraju državu. Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu, naglasio je Ajnadžić.

Današnjem uručenju vaučera prisustvovali su sekretar Općine Mirsada Lingo, savjetnik načelnika Mustafa Resić i pomoćnici načelnika Fahrudin Kurtović i Jasmina Fazlić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo